2heta_pla.
 
Heta platser 2 fortsättning: 

Mike tar till sej nya lärdomar !
- Farmor, sätt på pannan, vi drar nu till Västkusten och återkommer med massor av makrill.

Vi drog och fick inte ett napp trots att vi letade hela dagen efter ett bra ställe att fiska från land. Det blev många mils körning extra till ingen nytta.

Munken ville vi skulle ta hans lill-båt och kvällsfiske, men det får bli senare, väckan är inte slut än.

I bild ser vi Mike med nytt spö och med öppen haspel-rulle. En rulle som tar lite tid att lära sej.

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                                  14 juli -

Varje planerad marillresa hindras av regnväder. Nu får det bli en resa och se om det inte blir ett par torra timmar, två timmar bör räcka för att fylla en hink om man är på rätt plats.

Kalvdans !
nåt jag inte har smakat sedan jag som liten pojk under kriget fick denna "pudding" serverat när vi hjälpte bönderna med hö-tramping och potatisjobb. Det smakade himmelskt minns jag.
Nu när jag fick en hink rå-mjölk av Våffel-Karina och ett recept på hur det skall göras i ugnen, så visst fick jag fram smaken från krigstiden.
Jag fick också höra hur bra råmjölk är som medicin nu i Corona-tider.

---------------------

 


 

                                               9 juli -

Makrilltider !
Det är flera ute efter makrillen nu än trollare ute på Vänern och varför inte. Makrill är god fisk och friskar upp gamla sommarminnen. Varför inte kall, kokt makrill med gräddfil och sommarpotatis pluss olika grönsaker som man tycker om.
I morgon drar min svärdotter till Lysekil ihop med hennes Filipinvännina och danska gubbe. Det kan bli en makrillmiddag på mej också
.

--------------
 

 

 

 


 

                                                      5 juli ---

Björn Bjölgerud
delar sin frokost med sin fiskekompis Svenn ute på Drammensälva.

 


 

 

                                                               4 juli ---

 

Det skulle komma ett foto på Enno-junior idag om det blev en abbor i skryt-storlek ute på Ånimmen igår.
Inget foto kom.
Jag traff Belman på Snajk igår och även han har varit ute för att jaga abbor, men var inte nöjd med resultatet. En som var nöjd var Makrill-Munken som hade en balja med 10-15 mindre makrillar, nog till att Birgit får makrill-smörgåsar ikväll och en dito middag i morgon.
Morgondagens väder  (regn och 10-15 sek/m på gång) är inget för vare sej  makrill eller abbor-fiske. Ett par båtar som bara solar och badar, kommer nog också att hålla sej hemma.

--------------

 

 

 


 

Vidars fiske

 
                                                                  2 juli ---

 

Säve-Enno är tilbaka !
Enno ringer och vill ha lite fisketips om våra småsjöar. Han har haft flera dagar forstörda av vind eller regnväder och vill prova lite småfiske eftersom han har barnbarnet med sej. Han provade Ånimmen idag och fick en abbor från land, detta var nog för barnbarnet till att de glömmer trolling på Vänern och tar morgondagen på Ånimmen. Denna gång tar de båten med sej.
Enno har hyrd en stuga på Hjorten och lördag blir sista fiskedag, återkommer i sept-oktober.
Enno heter Uushoog i efternamn och har stamtavla från Estland-området, ett namn som jag hade stora problem att komma ihåg och kunne stava rätt. Därfor döpte jag den gång teamet till "Säve-Enno".

De kan ju även trolla på Ånimmen, --- hoppas de får så barnbarnet blir nöjd.

 

 


 

 

                       30 juni  ---

Lilja ?

Jodå, han har varit ute , men nån rapport kom inte. han hade chefen med i båten och då,
då blev det inget fiske.
- Vi åkte över till Kållandsö och badade, det var för varmt för att fiska, därför denna långa resa.

Samma sak gällde för Blåman , han hade också chefen med ut dagen före och då blev det inget fiske för han heller.
Gäddlukt i båten är pyton i den värme vi har haft senaste tiden. 


 

                          27 juni  ---

Corona -tider !
Inte en ända norsk, dansk, finsk  eller tysk trollare att se i våra hamnar, varningar för smitta ser ut att fungera nu när kontrollerna har blivit hårdare. Vissa lättnader finns, speciellt för viktiga arbetare från Sverige som arbetar i Norge
Men i Norge gjorde man en stor miss igår, slapp igenom en läkare och en skötare (svenska) som båda bar på smitta, men inte visade några sjuk-symton.  Nu är två sjukhus-avdelningar i Bergen och Stavanger området i karanten.
Debatten på norsk TV har fått en hög volym efter denna blunder.

----------------

 

 


 

 

                           24 juni  ---

Mittsommar !
Det var igår Norge firade Mittsommarafton. Det var full fart på eldningen därsom de fick tillstånd av kommunen och här är det om att göra så stora bål som möjligt. Inte som i Sverige där man har Mittsommarstång och blommor i håret +++, men annars är det likt som i Sverige med en massa öl och annat starkt:
 I Uvdal är där alltid eld på Persgården camping, lite dans och dragspel på en sandudde som sticker ut i Fönneböfjorden i de fall där vädret bestämmer aktiviteten:
Hur de hade det igår vet jag inte eftersom jag hade kontakt med dom "före" fästen startade. Själv deltar jag nästan aldrig i detta firande, här går mitt fiske på eget område före , ofta hela natten med en sexpack och i vissa fall med en kvarting starkt.

-----------------------

 

 

 


 

 

Vidars fiske

 

                             22 juni  ---

Uvdal och Corona-tider?
Det ser dåligt ut for mitt sommarfiske efter riktig öring, --- småttingar, men för en godsmak.
Även Lill-Mike är besviken, han har sett fram till att bättra på sitt PB från ifjol då han tog sina 4 första fiskar på en halvtimme.
Att få hälsa på Dagfinn och Solfrid på  Persgården camping står också på hans önskelista, Tacka för det med tanke på all Cola, glass och godis  som campingens damer serverade .

 

--------------------------

 

 


 

                                   21 juni  ---

Här ser vi Lill-Mike (i gult mitt i bild) när han har hittat en dam som kunde lära han allt om Mittsommardansen.

Som nummer 2 från höger ser vi Dragspel-Bertil med sin 4-mannaorkester. De ställer upp varje år, här vid mittsommarstången och sedan på kvällen till logdansen för de äldre.

 

 


 

                                       20 juni  ---

Makrillen är här och Munken har sjösatt 2 båtar för detta fisket. Lilla trollingbåten och en liten balja för hemmafisket. men vad hjälper det når han drar på "gris-jakt" kvällen före. Strax före det blev bäk -mörkt så sköt han en i mellanklassen och hela natten gick åt före allt efterarbete var klart.
När det var tid för makrillen ,---- då sov han som en sten.

----------------------------

 

             


               19 juni  ---

Det blev dans runt stången för Lill-Mike, körde så svetten rann och som toppen på dagen, han fick vara med och bygga stången och fick beröm för sin arbets-insatts, sorterade blommor och delade ut till höger och vänster.
Jag känner denna gosse, ---- nästa år är han ledare för "bygg-teamet"

 

 


 

Vidars fiske

 

                             18 juni  ---

Dagen före dagen ---
fullt i både Dalbergså och Sunnanå i alla stugor och husvagnplatser. Det blir för mej och Lill-Mike att åka till Dalbergså för här han dansat runt stången i flera år, nåt han inte vill missa en gång till. Jag kom 5 min försent i fjol, det glömmer han inte.
Jag får inte "syndernas förlåtelse" en gång till.

Ha en trevlig Mittsommar-afton !

 

 


 

              17 juni  ---

--- mera corona !

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13205267?first=13205267&fbclid=IwAR0jfmh87tJGn1JDfGXuvEcizEanQCFLNQFmB8PonBsQPr4cdQv2QLaEXb

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13205267?first=13205267&fbclid=IwAR1Arz3WlWATG7X3iHqEOMyrIIn_jgfsN_I6RbXKmIJx7YlU0epr6yQUI6Y

 

 


 

 

                 15 juni  ---

Corona-tider !
Klicka på denna lenk, mycket att lära.

https://www.facebook.com/dennis.svensson.5099

 

-------------------


 

 

                 13 juni  ---

En likblek valross observerades i Dalbergså på morgonen !
simmande fram ock tillbaka i älven länge före nån på campingen hade vaknat. Valrossen som är från Västkusten hade ett avtal med Einar att komma och hjälpa till med upptagning av båten, --- men se där, ingen kontakt på telefonen och på campingen var ingen vakna.  Bara att hoppa i älven och simma över i bara kalsongerna, blek var han från förut, men nu blev han likblek av det kalla vattnet. Jag tror han sväljde ett par Corona-virus också.
När han svänger in i Munkedal senare på på förmiddagen (utan kalsonger) , då har Einar fått fart på telefonen, ett par timmar försent för att vara till nån nytta

Munken fick sej en lärdom, campinggästerna är ett kristet folkslag  som håller morgontimmarna heligt. Sover av sig både synder och Corona-basilusker.

----------

 


 

Vidars fiske

 

                 10 juni  ---

Varför så dåligt med trollare och fiske , trots fint väder?
En förklaring fick jag idag när jag sökte efter kassör-Fredrik, båten var avriggat för trolling, nytvättad och fin,  for nu är det semester -tider , --- och då ---
då kommer chefen själv ombord för att bada och sola, fisklukt och gädd -slem kan då förstöra den finaste sommardag. Så är det bara för de som har köpt sig stora kombi-båtar. Jag känner en från Örebro som kommer att toppa på detta område om han får som han vill, en norsk båt som är hela 3,45 bred så han måste ha "bred last" både för och akter för att kunna få den från Norge till Örebro efter E 18. (2 rum och kökbåt)
Jag undrar om han har kostnaden för en sådan transport inräknad i köp-priset. Båten har dubbel -manövring, en extra i aktern så det är bara att köpa in trolling-riggar.  Hemma-chefen har redan godkänd köpet. Båten vill få namnet, "Gäddan 3."
Gäddan2, är en sägelbåt, även den är riggad för trolling.

-----------------

 

 


 

                    7 juni  ---

Rättelse !
Jag hade ett nytt våfflabesök i Dalberså idag. Här fick jag höra att jag måste ha glömt vad Solveig heter. Damen här i bild heter alltså Solveig och inte Gunvor som jag skrev igår.
Så kan det gå även om jag har känd Solveig i över 35 år, ---- jag bara
skylde på åldern ---
   

 

 


 

                        6 juni  ---

Dalslands godaste våffla !
Nu är kafeet öppnat och jag trodde jag skulle bli första kund, i stället så hamnade jag med 3 grodyngel i bilen, mitt i en kö på 70 raggarbilar som idag skulle ha sin träff i Dalbergså.
Våffla och kaffe blev det ändå i sälskap med Gunvor, Lolo , Bertil och Kerstin, bild1. På bild2 ser vi delar av besökare i det fina vädret.
Inga trollare att se. Nu är det inga trollingbåtar kvar vid gästbryggan frånsett Munkens båt , en båt som har fått förlängd liggtid efterssom han han har haft en olycka hemma.

 


 

 


                          2 juni  ---


Bra väder, frånsett ett kraftigt regnväder mitt på dagen. Vad jag vet så var det inga trollare ute och i Dalbergså ligger det fortfarande 3 trollare kvar vid huvudbryggan.

Corona-viruset , nu har det kommit 2 fall här i kvarteret där jag bor. inte roligt. I hela Mellerud skulle det vara 11 insjuknade , ett rykte jag hörde på kafeet.

Till det positiva i Coronatider är enligt norsk TV att de med blodgrupp "0" , klarar sej 30% bättre än övriga blodgrupper när de blir smittade. Positivt nytt för mej som tillhör denna blodgrupp, men knappast för de  övriga blodgrupperna..

----------

 


 

 

Vidars fiske

 

                           1 juni  ---

 

 

Månadsmästare. Maj, Peter Böj !

 

En båt var ute i Dalbergså idag, Kringler, men jag vet ej vad han fick i baljan, Han skall flytta sin båt idag och då blir det bara 2-3 båtar kvar som ligger i vägen för sommargästerna, nåt som skapar problem för Bertil och de beställningarna som kommer i helgerna. Då händer det att mycket stora båtar kommer , båtar som tar stor plats.

Nästa år så vill vår-säsongen för trollare bli avkortad med 2 eller 4 veckor.

 

 

 


 

                              30 maj  ---

Ingen stor dag för trollingen, vare sej för antal fisk eller antal trollare. Det ända som var bra var vädret om man bortser från rätt så hård vind mitt på dagen.
Den ända båt som var ute var Nerstrand, även han har fått känna av krisen p g a coronan`s smittorisk med avbokningar på löpande band. Idag körde han med 3 vänner från Bengtsfors. Några körningar har han haft på Silensjöarna tidigare på våren, annars har det varit tunt, nåt som har varit rätt så kännbart för plånboken.

-----------------

 

 


 

                                27 maj  ---

Corona-tider -_---
Allt hörs negativt ut, mycket negativt, så även för trollare med en stängd gräns som sätter en stoppare för besökande. Det händer nästan inget i vare sej Sunnanå eller Dalberså
----men , det finns ett pytt-lite antal som är stornaöjda, till ex gränshandelen på norsk sida som gnuggar sig i händerna med mångmiljon-belopp i omsättning nu när de får behålla alla de som drog till Sverige för att storhandla.
På vår sida av gränsen finner vi den raka motsatsen, tomma affärer utan norrmän med feta plånböcker som håller affärslivet på topp. Speciellt Strömstad är illa ute, här är ju halva stadens handel baserat på gränshandelen.
Ett vaksin är nu den ända räddningen  för många, nåt som kan dröja till nästa år, om inte längre.


 

 

                               22 maj  ---

Packad och klart !
Baronen och hans gäddmacker drog upp båten igår och gjorde allt klart för hemresan i morgon.
Ett åskväder drog in över Mellerud och jagade både Baron och Robbanbåten iland, men så fort åskan var över så drog Baron-båten ut igen. 4 gäddor fick de, --- en annan gäddbåt körde tomt.
Glömde att fråga hur det gick för Robban, en Robban som inte räknar gäddor,   --- bara laxar.

----------------------------------

Dagens tabell med Guld , silver och brons-färger för de 3 i topp.


 

Vidars fiske

 

             22 maj  ---

Flera gäddbåtar än trollare ute idag. Baronbåten kom in med "bara" 3 gäddor, slagen av Robban-laxtrollare med hästlängder som förutom alla sina gäddor hade 2 fina laxar.
Både Robban och Baronbåten skall ut igen i morgon om nu vädret inte blir för jävligt, mycket regn är på gång.

 

 


 

   

Det blev 11 gäddor igår på Baronbåten. Om ni tror att Vänern blev 11 gäddor fattigare så tar ni fel, Baronen både pussar och kramar alla gäddor före de försiktigt sätts ut igen.

Dagen avslutades med den bästa Chili con karne jag nånsin har smakat, en hemmagjord gryta där Baronens kok- kunskaper bevisade att han är lika duktig i köket som han är med fiskespöet. Jag ser fram till nästa bjudning.

-------------

Nedan ser vi gäddkungarna när de klappade till kaj idag efter en lång dag. "Bara" 8 styck och inga bamsingar.
Även laxtrollarna var missnöjda med dagen. Av de 3 jag pratade med så var det 2 med 1 fisk var och en som körde tomt. På radion hördes bara 1 båt med full pott.

På bild 2 var det en som var mycket nöjd, norrlandskändisen Ogge med personbästa +20 kilo. Han var och gästade Patrik i Söderhavet  under tiden som Baronen ligger här i Mellerud. Ett hattlyft-----

 

 

 

 


 

                     20 maj  ---

Dagen startade bra för Baron-båten. De gick ut vid 3 tiden och redan första timmen låg denna bamsing i båten.

Senare  fyllde de boxen med 2 till.
Lägg speciellt märke till det hemliga draget på sista bilden,
---- det var en hemlighet, ---- men inte nu längre.

(Ring Baronen, --- han har flera överraskningar)

 


 


 

 

                      19 maj  ---

Gädd-Baronen på väg !

Inte engång att gå på kryckor kan stoppa Baronens fiske, (en lång historia)
Nu är han iallafall på väg till sitt årliga "gädd-fiske" här i Mellerud. Skulle det gå så galet så det biter på en sekunda lax ..... då tar han den också.

Skitt fiske !

---------------

 


 

 

Vidars fiske


 

                      17 maj  ---

 

Corona-viruset
--- i mitt närområde, enligt en rapport jag fick idag. 70 m. Sonen i huset är Lill-Mike´s lek-kompis.
Jag tror inte att det, som vanligt , skall stå en farfar-bil och vänta när skolbussen kommer de följande dagarna.

-----------------

 


 

                         16 maj  ---

Soligt och fint väder,  men för kallt och blåsigt för att kallas sommarväder.
Efter en lugn trollingväcka nästan utan trollare så hade jag väntat mej en helg med storbesök, ----endast ett släp att se.
I Dalbergså hittade jag Elvira från Igarka, Jenisejfloden i Sibir, (de som hjälpte till vid utplanteringen för 5 dagar sedan). Hon är den ända jag har mött under ett långt liv som kommer här ifrån och då kunna berätta lite om stället där jag "frös" en hel månad.
 

Här ser vi Elvira med sin dräng puttsa på sin nyinköpta Polarbåt. Hon jobbade, ----han kommanderade, ---- detta trots att hon hade varit Fenrik i ryska militära.
Några historier från min tid i Igarka eller Stalintiden hade hon inte eftersom hon föddes länge efter.

 

 

 

 


 

                             12 maj  ---

Damen rött från i förrgår, rysk och född i Igarka i Jenisejfloden hon låg i Dalbergså under helgen. Jag hoppas jag kan träffa henne igen eftersom jag låg här i Igarka nästan en hel månad 1949 och lastade plank för England.
Igarka, så mitt i Sibir man kan komma räknat från Nordkap till Beringstredet, en resa jag aldrig vill glömma med flera dramatiska upplevelser med stormar och fast i isen. Jag var 18 år den gång och detta var under Stalintiden med fångar och deporterade som stuveri-arbetare.
Huff för en månad. Svinkallt var det också .

 

 

                             11 maj  ---

2000 smolt satt i mynningen, Dalbergså !
Alla var, som vanligt från Sävenfors, i perfekt skick, stora, blanka och friska, inte en ända transport-skada att  se.

Ovan foto visar först solt-kassen på väg ut och på väg in.

Foto 3-4 visar ett en grupp ryssar , bosatta i Tyskland, som rensade lite i gäddbeståndet före de hjälpte till med utplanteringen. Övriga hjälpare var Bertil+junior, Lolo och Solveig, och inte att förglömma Görgen Lund som kom up från Vänersborg med båten på släp, sjösatte och bogserade kassen ihop med mej, för att därefter dra upp båten igen och tacka för sej.
Ett hattlyft till alla ovan.

-------
Damen i rött, också ryss, är bosatt i Sverige och gäst på campingen.


 

 


                            10 maj  ---

 

Bild2 visar en nyhet i Dalbergså, ett traktordragit släp med plats för ett 10:o tal vuxna och nära det dubbla för barn, detta för de gäster som vill bekanta sig med Dalaborg, Qvanten och övrig omgivning.
Bild1 , här har vi farfar Hugo, fått detta namn av fasta gäster i hamnen. Hugo, en populär gubbe bland campinggästerna, var ute igen igår och solade sej.

Endast 1 trollingbåt var ute igår, detta i samband med upptagning, vet vad han fick.

 

 


 

 

Vidars fiske


 

                            8 maj  ---

Våren är här !

Ovan foto är från i förrgår i Dalbergså och visar först ett vårsläpp med ett 15-tal Harley-gubbar och deras nypolerade stora cyklar när de tar sej en fika i hamnen.
Bild två visar den största snok jag någonsin har sett där den ligger och solar sej i vårsolen.  Snokens längd kan ni räkna ut själv eftersom det är runt 40cm i bildbrädd.
Visst är det vår, dags nu att flytta på alla trollinghusvagnar som ligger inne på själva kampingen.

---------------

 

 

 


 

                                 7 maj -----

Dalbergså !
Laffen och Rakel var ute idag, Laffen fick 1 fisk och Rakel körde tomt.
Rakel fick en på 5,5 kg igår.
Båda packade och åkte hem. 

-------------------------

 

 

 

 


 

                                        6 maj ------

Dalbergså !

Bertil och jag fick flytta på en båt idag eftersom det skulle komma in en mycket stor båt som inte får plats utom att ligga på bryggans mittparti, raksträckan.
Tänk på det att när det närmar sig sommaren eller i början av hösten att helst undvika att ligga där, och att definitivt inte ha låsta båtar utan att Bertil får en nyckel-kopia.
Dagens båt var inte låst ock den ligger nu på bryggans övre del.

Idag var 3 båtar ute, Björn, Laffen och Rakel. De 2 första kom iland med 1 fisk var. jag vet ej vad Rakel fick, han tog en mycket lång dag.
------

Görgen Lund, fjolårs-vinnaren, rätt så van nu med stora Väner-fiskar har nyss varit Karlshamnområdet där han hade nån +20 på önskelistan. Det lyckadess inte. Nu har han dragit dit igen med högre mål på önske-listan,     ----- +25 kg heter det nu.
Lycka till, Görgen.

--------

 

 


 

  
                                                         5 maj ------

 

Ovan lista växer, dock är det inte många att se i hamnen. I Dalbergså var det helt tomt. Corona-tider hindrar alla norrmän att komma över gränsen och det märks, jag har inte sett en norsk båt i Sunnanå på en hel månad.

Det går fortfarande många bamsingar utanför Hjorten, det är bara att spotta i nävarna och dra ut och dra upp dom.
Skitt fiske ..........

-----------------------------


 

 

Vidars fiske


 

Full fart i hamnen, sjösättningsfeber !
Båtar sjösattes på löpande band, --- nästan. ------------+ en god del gäddfiskare.
Inte bara här vi har båtar som jagar storgäddan, de finns i norra Vänern också. Micke på Verket hade en av dom med sig och de drog en 6.kilos lax, -----  detta utan att gäddfiskarn var det minsta imponerad.

Igår var Micke ute och kom iland med 2 styck, båda i underkant 5 kg. Micke är förvånad över det stora antalet fettfene-fisk som finns där uppe, själv drog han 2 styck. En annan båt hade samma dag  över 50% med fena.
Bra för aveln, de behövs uppe i Klaraälva.

--------------------------

 

 

 

 


 

                        2 maj ------

Team Larsson utgick ifrån Torsö
1/5.
Väldigt lite trollare ute på sjön
Det blev en godkänd lax på 6.5 kg
En lax med fettfena runt 4 kg
En för liten öring och 4 gröna. Modell större
Vatten temperaturen låg mellan 5.0-6.0

Ha de//Micke

 

-----------------

Hei Einar – moro å se igjen bildet på sida . Snakket med Terje Strand fra Svartebeck nå om bildet. Det var jo han og jeg som fisket det som lå i haven til Rosa. Terje kommer ut om noen dager for å kapre noe med prikker.

Ha det bra gamle venn – Hilsen Don Roberto

Terje Strand har fortfarande stuga i Svartebeck. (Hjorten)

--------------------------

 

 


 

                                                 30  april  ------

Militärkaptenen ?
Kommer ni ihåg denna trollare som var med redan på -80 -talet. (Mannen med pingpong-bollarna efter en hjärt -operation)
Han ringde igår och kunde berätta att han nu har solgt sina 2 båtar och nu vill bli av med allt av trolling-utrustning eftersom han nu endast skall hålla sig till lite makrill och spättafiske. Trolling och 2 båtar blir lite för jobbigt.


Han hade besök av Rene`. Matti och Laffen igår och blev av med en del prylar, men han har mycket kvar, mest wobbler och småsaker/instrument

.
Ring om du har intresse av nåt,  tel +47 456 01 234

Han skickar med ett foto från det året han blev klubb-mästare i slutet på --80talet.

------------------------------

 

 

 

                                                  29 april  ------


Foto från dagens utplantering, Hjorten ! 10500 öringar.

En lyckad utplantering, allt fungerade perfekt med smolt av bästa kvalitet och inte en mås att se. Inte een skadat fisk flöt up p g a transport-skador, nåt som måste anses som en rekord med tanke på den långa transporten på 30 mil.

En eloge till Janne och George på Sävenfors -odlingen för den fina kvalite` de har på fisken.
Storleken var också toppen, helt up till 300 gr.

 

 


 

Vidars fiske

 

                                                  25 april  ------

 

Det blev 2 styck , 6,9 och 4 kg.

Jorma

 

------------------------------------

 


 

                  25 april  ------

En dag med toppenväder, men trots det så var det inte många ute. Möjligens team Brålanda. Team Hudik drog hem och att det inte blev nån rapport från Görgen Lund i Karlskrona berodde på att nån +20-kilos blev det inte och han var hemma redan på torsdag.
Det var allment dåligt fiske där just denna veckan.

 

 


                    24 april  ------

4 båtar låg i Dalbergså hela förmiddagen och väntade på bättre väder.
Hudik gick ut på eftermiddagen och kom iland med denna granna öring.
De tackar för sej och åker hem i morgon.

I Sunnanå var det endast 1 släp att se och det tror jag var en gäddfiskare.

----------

 

 

 


 

 

 

                     23 april  ------

Roger Svensk i bild med en 5,3 kilos.
Hur det blir i morgon beror på vädret , om det blir för blåsigt så åker de hem på förmiddagen.

  ------

 

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                       22 april  ------
 

Lax 8,1 kg

MVH: Jorma

 

--------

Utöver Jorma så var även Per och Roger Svensk ute. De kom iland med en 64:a, lite för liten eftersom de hade en + 10.o på önskelistan.
De kunde berätta att det inte kan komma nån rapport från Christer Wilhelmsson , han fick inte sjösatt båten förra helgen p g a is på sin insjö väst för Hudik.

-------

I söderhavet med utgång från Karlshamn, ligger Jörgen Lund och jagar sin + 20 kg utan att lyckas. Men men, han har 2 dagar kvar, ---- det kan gå vägen.


 

                        20 april  ------

Glada Hudik !
Här sitter Per, gasten i Roger Svensks båt, med en öring på 4,8 kg.

Dags nu att gubben Wilhelmsson sänder en rapport om vad han får hemma i Hudik.

 

-------------------------

 

 


 

ktigt i vinnartagen och har planer på att ta de resterande kepsarna ut året. Henrik visar ingen blygsamhet när han väl har kommit i båten.

 


 

 

Vidars fiske

                               3 april  ----

 

Så var det dags att ta fram hatten igen för allt grattande som har kommit
både på Facebok och på mail. Att det bara blir Tompa/Göta som jag tar med i bild, beror på hans fina sångröst som han väckte mej med på morgonen.
Lite skrovligt i stämbanden , men det blir så i dessa corona-tider
.

 

Untitled.jpg

 

Einar 88 år ung

Ja må han leva uti 100 år,
 sen ska han skutas i en skotkärra fram

 

 

 

 

 

 

(dekalerna kommer senare, även en till Åsa.)

 

 

                                  1 april  ----

Det är bara att lyfta på hatten,
inte bara som ledare av Silverlaxen, men
också som vinnare av "Mars-kepsen.

 

 

 


 

                                     28 mars   ----

Gäddmaffian !
Den ända båt som kom in under kvällen var denna Kinna/Kållered-båt som tackade för sej efter helgens gäddfiske..
Nöjda var de inte, men tröstade sej med en under gårdagen på 9,8 kg.

---------

 

 

 

 


 

 

                                    28 mars   ----


 

Team Larsson utgick ifrån Torsö
27/3
4 Laxar blev det, varav en godkänd på 75 cm  6.3 kg 
Dom tre andra låg runt samma längd och samtliga hade fettfena, så dom gick tillbaka
Ha de //Micke

---------------------------

Det är dessa båtar av ribb eller trackertyp som har lurat mig hela veckan. Bilar med släp är normalt täcken på att det är trollare ute, men hela denna veckan har upp till 6 styck varit i hamnen. Denna Göteborgare har varit ute varje dag under veckan.
Inte nöjd med gäddfisket, gemförd med tidigare år.


Av trollare var det max 3 styck och två av dom bröt tidigt, endast Team Brålanda körde full dag i blåst och kyla.
1 liten öring var allt.

 

 

 


 

                                      27 mars   ----

Team Teddy !
Det var 10 båtar med släp i Sunnanå, de flesta av dom var gäddfiskare. 3 trollare där de 2 första iland körde tomt. Team Teddy från Göteborg som tog en extra lång dag fick inte napp före kl 05. Då fick han den i bild, plus en större som inte ville med in i båten.

---------------

 

 

 

 


 

Vidars fiske

                                       26 mars   ----

 

Trots sol och fint väder så var det inte en kotte att se i hamnen. Endast 1 släp.
De ända levande var Björn Tössberg som tog en kopp kaffe med Tommy fiskare, .....
 ... men de satt inomhus.

--------------------

 

 


 

                                            23 mars   ----

Storproblem ?
Det kan det bli för norska trollare i karanten om Telia/Telenor öppnar slussarna för att spåra var de har varit när de blir tagna på gränsen. Biltelefon, ---ett måste för alla  i en modern värld, --- men ett farligt verktyg att ha i fickan om den inte är avstängt.

............

 

 

 

 

 


 

 

             22 mars   ----

 

Team Trollet !      i bild.
Nöjda var de, en fin fisk idag och även 1 igår. Även Robban/Fredrik fick fisk idag, vet ej antalet, ingen rapport. Många båtar ute.

I Dalbergså var 6 båtar ute, varav 4 körde tomt. Inga sura minor , speciellt inte efter att humoristen Blåman berättade att Peter Böj länge stod och pumpade på en 5 kilos blykula, en historia berättad i äkta Blåman stil.
Inga fel de talgåvorna.

Ett par "Rena" åker hem ikväll, ---- 14 dagars karante´n väntar.

------------

 

-------------

                  


             21 mars   ----

Ingen stor dag !
Av trollare såg jag bara 2 som kom in med flaggan i topp. Robban och Fredrik gick ut i samma båt.
Alla de övriga visade sej att vara gäddbåtar där minst 4 körde tomt. De 2 Trackerbåtarna jag pratade med igår, hade p g a morgonvinden sjösatt i Tösse. Jag vet ej om gäddorna var på bättre humör där uppe.

----------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                    20 mars   ----

Gäddspecialister. !
Här ser vi den första iland av 2 båtar från Skåne/Blekinge, hungrig efter en lång dag på sjön. Här med nykokt köttsoppa.
Det är inte första gången dessa gossar är i Mellerud. bra kända där gäddorna står. Jag tror båda båtarna stannar över helgen.

Inga trollare ute, gällande norrmen så tror jag de har problem med att passera gränsen med en båt på släp.

 

 

 


 

                   19 mars   ----

Trots att det var blåsigt så var det en båt som gick ut från Sunnanå, en gäddfiskare.
Från Dalbergså var en Rena -båt ute.

-----------------

 

 

 


 

                      18 mars   ----

 

www.hallingwobblern.no

KLicka på lenken så får ni se urvalet av Hallingens produktion, Martin heter han, men är mera känd som Hallingen. Jag skall be han om ett provex som jag kan ha i bilen, for när han och Björn kommer nästa gång , ----- det bestämmer korona-viruset.


 

 

 

                      16 mars   ----

Riktigt fint vårväder hela dagen. Soligt och varmt, men inte en trollare att se. Jag tror jag var den ända som fick "full panna". 4 stora abbor och några gös.
Bosse fiskare kom iland medan jag var i hamnen, fiskmiddagen räddad för flera dagar.

--------------

 


 

 

 

                        15 mars   ----

Munken.

Som ni förstår så är detta gårdagens "full pott", inte engång en Munk vågar sig ut i dagens väder.
20,5 kg väger fiskarna ihop och det bör räcka för en liten familj i en par månader framåt.

 

 

 

 


 

                          14 mars   ----

 

Team Bengtsfors kom iland med denna långa slanka öring som ser sjuk ut. Knappast et genfel, antagligt en skada på undre gälfästet som har gett fisken problem med födan.

En fin dag på sjön med många båtar ute.
Full pott på Munken och Peter Böj, bara 3 båtar körde tomt.

 
Peter med sina 3 granningar där alla låg mellan 8 och 5,5 kg  
Team Adventure Trolling från Rälengen med Martin Ruud som dräng och håvare. Så blir det när han tar hela 2 smådamer med i båten.
2 nybörjare som stornöjda drog var sin fisk på sin första Vänertur.
Skall vi döma av deras smil , så blir det inte sista gången de hänger med Martin till Mellerud.
 

Hej, 

 

Idag släppte Vänern äntligen en fisk till min båt(med stor hjälp från Munken)! Lax på 8kg fick min bror drilla, jag fick jag drilla 2 småtassar😩 Men pojkarna blev imponerade  iallafall😊

Simon
 

 

 

 


 

                13 mars   ----
 

Björn Bjölgerud ?
Det händer alltid nåt när Björn är ute på fiskeresor. Så också när han kom till Dalbergså på torsdag. De fick en kort tur ut i snöyran igår, fick en fin öring på "Halling-wobblern", men den ville inte in i håven. Båten full av snö och en sjösjuk Halling fick Björn att sätta kurs iland.
Väl iland fick de dåliga nyheter om Corona-viruset , Hol kommune ville stänga kommungränsen och Hallingen ville hem i full fart. De glömde att ringa mig och glömde allt i Stugan där också Björns jacka hängde, en jacka där Björns nycklar låg i en ficka.
Efter en punktering kom till slut Björn hem till Vikersund kl: 11 på kvällen och till en dörr han inte hade nycklar till.

Jag tror Björn klarade av denna situation också, eftersom han tidigare hade en "särbo" i våningen över.

Jag har känt  Björn i 38 år och skulle lätt ha skrevet en hel bok om alla hans bravader när det gäller fiske.
-

 


                            19 april  ----

Åter en dålig dag

Först iland i Sunnanå var Kristian Kvart med en 63:a i baljan, sedan blev det bara sämre. Fredrik och en Arvika-båt körde tomt, så också för Robban som körde charter på en otursdag.
Vet inget om de båtar som kom senare, ej heller hur det gick för 6 gäddbåtar.

"Glada Hudik" är på plats för sitt årliga besök i Dalbergså, Roger Svensk som även iår var utan Krister Wilhelmsson. Gubben som nu har fått sig ett nytt knä, tycker att en hel vecka på Vänern är för mycket, nöjer sig med att sjösätta hemmabåten idag.
Nya knäet verkar så bra, så det kan bli lite träning med gamla "Polka-takter".
Vi ser fram till att han kommer nästa år.

---------------------

I gårdagens fiske Dalbergså landa jag en på 9,2 kg

MVH: Jorma

 

---------------


                             18 april  ----

 

En verkligen fin dag, så fin så det blev en kopp kaffe i solväggen med chefen , även ute ute på sjön var det toppen, frånsett humöret på fisken.
Först iland var Frändefors-Leif med tom balja, sedan kom Långe-Ulf , också där var baljan lika tom. Båda i bild.
Vidare kom Fredrik, tomt, han berättade att Färjelanda-Robban också hade tomt men stannade kvar ute lite längre.
På telefon hade jag Munken , tomt där också, men ville ta en lång dag i det fina vädret.

Enligt ett rykte i hamnen var att en storfisk skulle ha varit landat i Dalbergså av team Rakel.

Upp ock ned , så är det med fisket, varför inte prova i morgon igen, då har säkert fisken blivit hungrig igen.

------

Jorma en fisk på 9,2 kg.

-----------------

Tjena Einar.

Fiske idag va en guppig start på morgonen. Men blev en riktigt bra eftermiddag med 2 st 67cm och en vild lax på över 70 cm.

Mvh Team AJÖ.

 

 


 

Vidars fiske


 

                                      17 april  ----

Många båtar var ute idag i det fina vädret, 7-8 styck, men bland dom var det många gäddbåtar.
Görgen Lund var inte ibland dom, han tog upp båten igår för att dra till Simris. Frysboxen är full av Vänerlaxar upp mot 12 kg, så nu skall han sikta in sej på +20- laxar från Östersjön.

-----------

 

 

 

 


 

                                         16 april  ----

"Görgen Lund,
Silverlaxvinnare 2019" !
2019 11,95 k Görgen

 

VK-Salmon -priset kom före påsk, men p g a helgen fick vi inte ut det på posten före idag.
Här ser vi Jörgen packa up priset på Preem i Mellerud, bra stolt av att ha tagit den största lax under Silverlaxens 16 år.
För oss är det bara att lyfta på hatten en gång till, gratta och
----- spotta i händerna för nya tag iår. Det går stora laxar ock väntar där ute.

---------------------

 


 

                                               14 april  ----

Tomt i hamnen idag igen, detta efter att ha haft blåsväder ett par dagar och nu är det slut på Påsken också. Relativt bra fiske under hela Påsken med många stora fina bamsingar trots att vädret inte har varit det bästa.

Varför inte ett tillbaka-blick till "Påskträffen som vi körde ett 10-tals år. Vi hade ett fantastisk fiske för runt 30 år sedan, på en av Påskträffarna fick vi 1 ton lax på de 10:o bästa båtarna, --- inte riktigt , det var 970 kg. Jag minns jag skrev att för att komma över ett ton fick skriva 11 båtar där Bosse Apell kom in med 70kg.  Då blev det 1040 kg.
Alla våra frysboxar var fulla, Axel Larssons-stugby, 3 stugor med ett 10-o tal norrmän, fick köpa en ny extra-box "bakvägen"eftersom det var helg-stängt.

Själv belade jag 4 platsen med 110 kg och jag tror det var Ingar Hansen om toppade bland båtarna med 130 kg. Jag kommer inte ihåg hur de övriga plasserade sig, men bland kända namn var Bröd Sörensen, Lars Magne Larsen , Fjellseth, B Bjölgerud, Bärsärk, Ola/Lone, Fredrik, Långe-Ulf, Apall:arna, Lady Blue, Rulle osv.
De flesta här fiskar fortfarande ock möjligens kommer ihåg exakt årtalet eller har utklippet kvar från TT/Ela.
Nån annan som minns denna Påskträff. ???
Jag har själv Invägningara kvar nånstans i samlingarna.

 


 

 


                 11 april  ----
 

Team Larsson utgick från Torsö
11/4
Det blev en godkänd Öring på 67 cm
och en för liten öring plus en grön.
En båt körde fullt med topp på strax över 9 kg. Dom körde med löja.
Och en båt hade tom balja

Ha de//Micke

 

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                   10 april  ----

Team Locos från Arvika
kom in med dessa två granningar på 8,85 och 6,05 kg.
Nöjda med dagen trots att de tappade en än större.
Det ända de var besvikna på var den inställda Kinnekulleträffen där de låg bra till i resultatlistan.

Två andra båtar kom in tomt och enligt radion hade Zoltan 4 styck i båten rätt tidigt på eftermiddaen.

I Dalbergså kom
först Munken och sedan Jorma med tomma baljor.
I bild ser vi Jorma klappa till kaj med nypolerad båt och stiliga färger.

 

 

 


 

                     9 april  ----

Jodå, då. Denna dag minns jag. På väg till skolan, 8 år gammal i 2:dra klass, när 2 stora tyska Junker går in rakt över huvudet på mej på väg med truppor mot Fornebu. Då hade Blycher, Tysklands stolthet redan lägat på botten i Dröbak i 4 timmar. Oslo tog de då med flyg.
Rädd ? Självfallet, så stora flyg hade jag aldrig sett förut och så lågt som de flög i det grådisiga vädret. Det kraftiga motorljudet fick mina ben att stelna, ensam som jag var. Väl i skolan så var detta ingen nyhet, även andra hade sett detta och alla hade hört det kraftiga ljudet.

-------

Dagens fiske.
Inga trollare trots fint väder, de 2 aläp jag såg tillhörde antaglig några gäddfiskare.
Fint väder i morgon också, och då skall Munken ut.      Skitt fiske.


 

                        8 april  ----

Inte ett släp att se i hamnen , lite bättre igår det då det var ett släp som  stod vid gamla rampen "tillhörande en gäddfiskare".
Fiskmiddag blev det ändå , stora fina abbor -----på Björn Tössberg och mej ..
(
Vi passade på när Bosse Fiskare kom in.)

 

Till Tompa och Göta, dekalerna postades idag, ---- tack för bidraget.

 

---------

 


 

Vidars fiske

 

                         6 april  ----

Här ser vi den ena av 2 Göteborgs-båtar som var ute idag, Den första fick en "85:a medan de i bild körde tomt. Om jag förstod dom rätt så tillhör de det kända "Terramo-gänget" från Mölndal.

Minst 7  båtar var ute varav en bamsing blev landat i Dalbergså.. (10+)

Denna fina bamsingen kom in i Dalbergså idag.

10,32 kg och platsar nu som 2:a i Silverlax-tävlingen.

Ivar Mellenstuen heter han.

   

 

 


 

                           5 april  ----
Team Fransosen kom in samtidigt med flera gäddfiskare, baljan var tom. Det samma var det för Robban/Levin när han gick iland. (Om de fick nåt senare på kvällen vet jag inte)

 

 

 

 


 

 

                                4 april  ----

 

Det blev Km, trots hård vind. 9 båtar gick ut...........

De 3 första foto visar Henrik med dagens största fisk 9,12 kg, en Full Pott liggande på bryggan, sista foto ihop med Sikhall med deras samlade fångst.
Första fotot visar Henrik med "Mars-kepsen", han är ri

 

Untitled.jpg

 

Einar 88 år ung

Ja må han leva uti 100 år,
 sen ska han skutas i en skotkärra fram

 

 

 

 

 

 

(dekalerna kommer senare, även en till Åsa.)

 

 

                                  1 april  ----

Det är bara att lyfta på hatten,
inte bara som ledare av Silverlaxen, men
också som vinnare av "Mars-kepsen.

 

 

 


 

                                     28 mars   ----

Gäddmaffian !
Den ända båt som kom in under kvällen var denna Kinna/Kållered-båt som tackade för sej efter helgens gäddfiske..
Nöjda var de inte, men tröstade sej med en under gårdagen på 9,8 kg.

---------

 

 

 

 


 

 

                                    28 mars   ----


 

Team Larsson utgick ifrån Torsö
27/3
4 Laxar blev det, varav en godkänd på 75 cm  6.3 kg 
Dom tre andra låg runt samma längd och samtliga hade fettfena, så dom gick tillbaka
Ha de //Micke

---------------------------

Det är dessa båtar av ribb eller trackertyp som har lurat mig hela veckan. Bilar med släp är normalt täcken på att det är trollare ute, men hela denna veckan har upp till 6 styck varit i hamnen. Denna Göteborgare har varit ute varje dag under veckan.
Inte nöjd med gäddfisket, gemförd med tidigare år.


Av trollare var det max 3 styck och två av dom bröt tidigt, endast Team Brålanda körde full dag i blåst och kyla.
1 liten öring var allt.

 

 

 


 

                                      27 mars   ----

Team Teddy !
Det var 10 båtar med släp i Sunnanå, de flesta av dom var gäddfiskare. 3 trollare där de 2 första iland körde tomt. Team Teddy från Göteborg som tog en extra lång dag fick inte napp före kl 05. Då fick han den i bild, plus en större som inte ville med in i båten.

---------------

 

 

 

 


 

Vidars fiske

                                       26 mars   ----

 

Trots sol och fint väder så var det inte en kotte att se i hamnen. Endast 1 släp.
De ända levande var Björn Tössberg som tog en kopp kaffe med Tommy fiskare, .....
 ... men de satt inomhus.

--------------------

 

 


 

                                            23 mars   ----

Storproblem ?
Det kan det bli för norska trollare i karanten om Telia/Telenor öppnar slussarna för att spåra var de har varit när de blir tagna på gränsen. Biltelefon, ---ett måste för alla  i en modern värld, --- men ett farligt verktyg att ha i fickan om den inte är avstängt.

............

 

 

 

 

 


 

 

             22 mars   ----

 

Team Trollet !      i bild.
Nöjda var de, en fin fisk idag och även 1 igår. Även Robban/Fredrik fick fisk idag, vet ej antalet, ingen rapport. Många båtar ute.

I Dalbergså var 6 båtar ute, varav 4 körde tomt. Inga sura minor , speciellt inte efter att humoristen Blåman berättade att Peter Böj länge stod och pumpade på en 5 kilos blykula, en historia berättad i äkta Blåman stil.
Inga fel de talgåvorna.

Ett par "Rena" åker hem ikväll, ---- 14 dagars karante´n väntar.

------------

 

-------------

                  


             21 mars   ----

Ingen stor dag !
Av trollare såg jag bara 2 som kom in med flaggan i topp. Robban och Fredrik gick ut i samma båt.
Alla de övriga visade sej att vara gäddbåtar där minst 4 körde tomt. De 2 Trackerbåtarna jag pratade med igår, hade p g a morgonvinden sjösatt i Tösse. Jag vet ej om gäddorna var på bättre humör där uppe.

----------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                    20 mars   ----

Gäddspecialister. !
Här ser vi den första iland av 2 båtar från Skåne/Blekinge, hungrig efter en lång dag på sjön. Här med nykokt köttsoppa.
Det är inte första gången dessa gossar är i Mellerud. bra kända där gäddorna står. Jag tror båda båtarna stannar över helgen.

Inga trollare ute, gällande norrmen så tror jag de har problem med att passera gränsen med en båt på släp.

 

 

 


 

                   19 mars   ----

Trots att det var blåsigt så var det en båt som gick ut från Sunnanå, en gäddfiskare.
Från Dalbergså var en Rena -båt ute.

-----------------

 

 

 


 

                      18 mars   ----

 

www.hallingwobblern.no

KLicka på lenken så får ni se urvalet av Hallingens produktion, Martin heter han, men är mera känd som Hallingen. Jag skall be han om ett provex som jag kan ha i bilen, for när han och Björn kommer nästa gång , ----- det bestämmer korona-viruset.


 

 

 

                      16 mars   ----

Riktigt fint vårväder hela dagen. Soligt och varmt, men inte en trollare att se. Jag tror jag var den ända som fick "full panna". 4 stora abbor och några gös.
Bosse fiskare kom iland medan jag var i hamnen, fiskmiddagen räddad för flera dagar.

--------------

 


 

 

 

                        15 mars   ----

Munken.

Som ni förstår så är detta gårdagens "full pott", inte engång en Munk vågar sig ut i dagens väder.
20,5 kg väger fiskarna ihop och det bör räcka för en liten familj i en par månader framåt.

 

 

 

 


 

                          14 mars   ----

 

Team Bengtsfors kom iland med denna långa slanka öring som ser sjuk ut. Knappast et genfel, antagligt en skada på undre gälfästet som har gett fisken problem med födan.

En fin dag på sjön med många båtar ute.
Full pott på Munken och Peter Böj, bara 3 båtar körde tomt.

 
Peter med sina 3 granningar där alla låg mellan 8 och 5,5 kg  
Team Adventure Trolling från Rälengen med Martin Ruud som dräng och håvare. Så blir det när han tar hela 2 smådamer med i båten.
2 nybörjare som stornöjda drog var sin fisk på sin första Vänertur.
Skall vi döma av deras smil , så blir det inte sista gången de hänger med Martin till Mellerud.
 

Hej, 

 

Idag släppte Vänern äntligen en fisk till min båt(med stor hjälp från Munken)! Lax på 8kg fick min bror drilla, jag fick jag drilla 2 småtassar😩 Men pojkarna blev imponerade  iallafall😊

Simon
 

 

 

 


 

                13 mars   ----
 

Björn Bjölgerud ?
Det händer alltid nåt när Björn är ute på fiskeresor. Så också när han kom till Dalbergså på torsdag. De fick en kort tur ut i snöyran igår, fick en fin öring på "Halling-wobblern", men den ville inte in i håven. Båten full av snö och en sjösjuk Halling fick Björn att sätta kurs iland.
Väl iland fick de dåliga nyheter om Corona-viruset , Hol kommune ville stänga kommungränsen och Hallingen ville hem i full fart. De glömde att ringa mig och glömde allt i Stugan där också Björns jacka hängde, en jacka där Björns nycklar låg i en ficka.
Efter en punktering kom till slut Björn hem till Vikersund kl: 11 på kvällen och till en dörr han inte hade nycklar till.

Jag tror Björn klarade av denna situation också, eftersom han tidigare hade en "särbo" i våningen över.

Jag har känt  Björn i 38 år och skulle lätt ha skrevet en hel bok om alla hans bravader när det gäller fiske.
-

Björn, vinnare av Silverlaxen 2007. 10,5 kg

--------

Hallingen, (Björns macker)är mannen bakom den nu kända  "Hallingwobblern", mycket populär i Namsen. Drammensälva och Tyrifjorden. Jag får ett provex och foto inom kort.

---------------

 Morgondagen:
4 norska båtar i Sunnanå inför morgondagen och lika många kommer i Dalbergså.

------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

              12 mars   ----

Snöyra i Mellerud idag.
10-15 cm tung blötsnö kom på en morgontimme och skapade problem i trafiken. 45:an var avstängd flera gånger under förmiddagen. Även på viadukten inne i Mellerud blev det stopp av en stor långtradare med släp som körde fast.
Det blev många kaffe-koppar på Nya Coop-centret före jag vågade mej ut i trafiken igen.

 

 


 

                 11 mars   ----

Jag hade ett möte i Dalbergså idag. Informerade om att smolt är beställd med utplantering i Dalbergså/kasse.
Datum är inte bestämd än pga samtransport i stor tankbil, detta för att hålla transportkostnaderna nere. Jag återkommer med rätt datum.
Många skall sjösätta denna veckan, och norskar kommer, bl a Gunders ock Björn Bjölgerud med macker.

Mycket hög vattenstånd i älven

 

 

 


 

                      9 mars   ----ankbil

Grattis Leah ! --- 29 år idag.
Inte bra att glömma bort att min blivande svärdotter fyller 29 år (jag hoppar över 1 generation) och i brist på trolling-rapporter tar jag igen grattande på denna sidan.
Hennes dräng hade gjort citronårta, räkmackor och köpt blommor, ett firande som jag fick vara med på.

Här ser vi Mike och Isabel 4 år gamla, båda halv-filipinos, ----
en kärlek som varar än efter 3 år

 

 

 

 


 

                      7 mars   ----

Medan Hötten fiskade fullt i Dalbergså, pågick KM i Sunnanå.
Flyt har fiskat fullt i 2 dagar.

KM:

Här ser delar av de 13 båtar som startade. Klubbmästare blev norska A-team.

Lista kommer senare.

Litt av en bravad.
Jag har aldrig hört talas om en lake på trolling. men här ser ni, --- det är nån som klarar av det också.

Men här kommer dagens resultat av Mellerudstrollingklubbs km.

 

1:a team A-team med 3 fiskar, totalvikt 13620 gr.

2.a team snekkerbua Sverige med 2 fiskar, totalvikt 13560 gr.

3.a team bull1 med 1 fisk, vikt 9400 gr. Dagens största fisk.

4.a team fisherman med 1 fisk, vikt 6060 gr.

5.a team 2 och en halv Glenn med 1 fisk, vikt 5560 gr.

6.a team black star med 1 fisk, vikt 5440 gr.

7.a team tvålkoppen med 1 fisk, vikt 4850 gr.

 

 


 

 


                      6 mars   ----

  

Det var en 8-9 båtar ute idag. Team Andersson fiskade ensam och lyckas  få en fin öring i baljan. Jag stannade inte länge i hamnen eftersom det definitivt inte var nåt sommarväder för mej med bara skjorta och en tunn sommarjacka. Fransosen var där också och varnade mej för att komma närmare än 5m, han hade en kraftig förkylning. Normalt bryr jag mej inte om förkylningar, men nu är det corona-tider och då, --- då blir man mera försiktig.

 

Hei gamle bardun 😉 har vært tregt fiske for meg de siste turene, men i går ble det 2 godkjente. Flyt  og Einar Finstuen fisja fullt i dag og Ivar Mellemstuen fikk en flott lax på 9.5kg. 

God helg til deg og fruen . Mvh Laffen. 

 


,

 

                            5 mars   ----                   

Frost på morgonen, men sedan ett vackert vårväder.

Trots det så var det bara 3 trollare att se i hamnen. Förutom dessa så hittade jeg en liten balja med "äkta" sportfiskare på väg ut. Det var 2 gamlingar med vart sitt abbor-spö  som tuffade ut med allt vad 4-hästarn i röva klarade av.
Jag vinkade "skit fiske" (obs bara en T) och hoppas jag ser dom komma iland i kväll med full abbor-balja.

------------------------

Ny storfisk i Silverlaxen!
Henrik Björklund kom iland i kväll med denna granning. Båten bredvid kom med hela 5 styck, dock var de alla lite mindre.
Norska A-team kom sej ut på sjön de också trots problem med släpets kul-lager, 2 öringar.

Munken nöjde sig med 1 matfisk och Görgen med 2.  Flyt fiskade full pott.

-------

De ovan nämnda "äkta" sportfiskarna såg jag inte mera till. De fiskade antaglig en full panna på kort tid och stack hem före jag kom ned igen i hamnen.

 

 

 

 


 

 

Vidars fiske

 

                                  2 mars   ----


Dansk syn på Corona-viruset:

Bildet kan inneholde: tekst som sier 'Mod coronavirus: Spis fem fed hvidlog hver dag. Det hjaelper ikke en skid, men det holder alle andre afstand! pa en sikker'

 


 

 

       

KH:t i Sunnanå som blev inställd förra lördagen (Meddelat över (Fasebook) , går nu på lördag i stället.

Flera norska båtar kommer denna dag.

-----------------------

 

 


 

              1 mars   ----

Nytt !

En ny "tävling" i Silverlaxen, en månadstävling om störst fisk med start från och med februari. här nedan ser ni första vinnaren:

 


 

 

              28 feb   ----

 

Dagen före KM. 4 båtar kom in samtidigt. De två som använde norra rampen hade en var i baljan, båda under 5 kg.
Meningen var att båda skulle starta i KM imorgon, men efter en titt på vädret backade "Skägget" från Billingsfors, tar skogen istället för att där jaga "kaniner". Mackern startar ensam i båten.
Norska team Enebak startar också.

--------------------

 

 


 

               27 feb   ----

Minus 8 grader utanför köksfönstret som efter ett par timmar gick över till +grader och sol resten av dagen.
Kollade i hamnen men inte en kotte att se frånsett en yrkesfiskare som denna dag jobbade utomhus.
Vädret ser inte bra ut inför helgen.

--------------------

 

 


 

Vidars fiske

               26 feb   ----

 

 

 

Inte en bil/släp var att se i hamnen idag, inte igår heller. Den ända jag såg i hamnen var Tommy-fiskare som p g a vinden flyttade sina båtar in till indre hamnen. Idag var vädret bättre , men han gick inte ut. Han lagade sina nät i stället, inomhusjobb.

-----------------------

 

 


 

                   23 feb   ----

Dalbergså !

Alla båtar ligger kvar, ingen är på drift ute i sjön efter nattens grisväder. Jag har inte själv kollat hamnen,
men fått rapport bakvägen.
Inga trollare har varit ute.

-------------

 

 


 

                    21 feb   ----

Ingen rolig helg att se fram till för fiskare . Här i Mellerud blåser det lika illa som under stormen Dennis, än värre är det i Norge med spärrade fjällövergånger p g a snö och på kusten är de flesta färjer inställda p g a storm hela vägen från syd till Nordkap.
När det gäller Nordkap-platåen så är även den avstängd, snö och vind skapar stora problem, inga turister vågar sej ut där även om plogbilarna skulle klara av att öppna vägen.
Jag har full kontroll på läget eftersom jag har tillgång till alla norska kanaler på min norska TV..

-----------------------

 


 

 

                     19 feb   ----

 

Äntligen har Dennis lugnat ned sej och 6 båtar gick ut från Sunnanå och 2 från Dalbergså.
Bland de första iland i Sunnanå var team Sikhall med 2 fiskar der han toppde med en granning på 8,8 kg.
Med en kvartkilo till så hade Görgen förlorat sin ledning

 

--------

 


 

Vidars fiske

 

                     18 feb   ----

Namnbyte !
Stormen Dennis förstör inte bara naturen, trollingen har legat nere i flera dagar nu och namnet Dennis är förstörd for all framtid.
Munken, som en gång i tiden fick vatten över skallen 3 gånger samtidigt som han fick namnet Dennis. Ett namn som han skäms for nu. Nu har han ansökt hos myndigheterna om ofisiellt namnbyte till "Munken".
Nåt 3 gånger vatten över skallen får han inte denna gång av myndigheterna, ----men---
---------------- det kan jag bjuda på i "Tor och Odens namn."

------

 


 

                         14 feb   ----

Helt dött i Sunnanå i  idag. Jag såg bara ett par motionärer och en bil med släp. Detta släp var så litet så det var knappast nån trollare.

Ett nytt oväder är på gång. Normalt får alla oväder ett flicknamn, --- men nu heter ovädret Dennis. Antagligt har dåps-pastorn hört talas om en Munk i Munkedal som heter Dennis i förnamn, ---- en skum fyr i blåsväder.
Inom 24 timmar får vi se hur farlig denna Dennis är.

 

-------------

 

 


 

                                 14 feb   ----

 

Många båtar ute under dagen både i Dalbergså och Sunnanå. Flera stora fiskar kom upp bl andra hade Görgen och Munken 2 styck var, båda toppade med 9,2 kg ute på sjön.
Väl iland var Munkens fisk 9,10 kg och Görgens 9,12
Inte stora skillnaden men roligt och lite spänning när de vägs in.
Foto kommer senare.

Munken 14 feb 9,10 kg Görgen 14 feb 9,12 kg

---------

 


Vidars fiske

                                 12 feb   ----


Micke på Verket !

Micke jobbar inte på Verket länger, men detta namnet får han behålla så länge jag lever.
Kontakt med sina gamla kolleger på Verket har han fortfarande och är därför  alltid uppdaterad. Fiske har han heller inte slutat med, var för några dagar sedan ute med sonen med utgång från Baggerud.
4 grader i vattnet och mycket gäddor var rapporten.

Som vanligt när vi har våra långa samtal så går snacket om Fortums utplanteringar i Forshaga, där de enligt domstolbeslut sätter 174 000 smolt varje år.
Tänk er nu om vi (efter prägling på älven i kasse, 1-2 veckor) hjälper smolten ut älven i kassor och sparar smolten för att bli gädd/måsmat med en bra gissning på ca 10%  .
Smoltpriset låg tidigare på 23-25 kr styck . Räkna själv .
Micke och jag drev denna fråga många gånger i upstarten av Vänerland/fiske, men det var svårt att få gehör.
Själv har jag fortsatt med frågan 4 gånger på olika möten med länstyrelserna, bl annat en gång i Karlstad med en av toppcheferna i Fortum närvarade. Han lovade att titta på ideen och höra av sig. Det gjorde han inte, möjligens p g a att han var nyanställd i Fortum och säkert hade annat tänka på.

Merarbetet med "kasse eller varför inte med tankbil" är inga större problem, Problem är till för att lösas.
Jag tror det är mest brist på "VILJAN" att ta i frågan.

 ------


 

 

 

 
 

 

Ola och Lone igen, historia !

Här har tidningen förväxlat Ola`s namn med Knut Einar Sörensen.

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                10 feb   ----

Inte bara Nordsjön och Norskahavet som har problem med storm och högt vattenstånd. Även Värnern har högt vatten, här p g a allt regn. Jag fick ett jobb att kolla en båts fortöjningar i Dalbergså, drog dit och nu ligger alla båtar bra, det var endast 2 båtar som låg för tajta.

Kollade ej båtarna mitt emot rampen, flytbryggor där uppe.

---------

 


 

Obs: Den nya loggan !

                   10 feb   ----

Här kommer tidningstexten där Ola/Lone vann Påskträffen, se gårdagens foto.

-------------------------

 

 

 

 


 

 

                       9 feb   ----

 

Dagens grisväder hindrade all trolling, tar heller med ett gammalt foto av Ola/Lone från 1999 då de vann Påskträäfen för andra gång.
Här i bild är de 21 år yngre och nyförlovade.

Flera foto från den tiden kommer.

 


 

 (Ny logga Kommer här)                        8 feb   ----

Gårdagens Lone med en fin fisk i topp, var nåt som Ola skulle slå idag. Att ligga i lä för sin bättre halvdel i båten, är nåt som svider i den manliga stoltheten. Han lyckades inte, så nu får han stå ut med  det minst en vecka till. De åkte hem idag p g a det dåliga vädret som skall komma i morgon.
Även Robban var ute igår, med samma jakt- instingt som Ola. Han lyckades med 2 fina fiskar, ------ dock ingen av dom var över 6,5 kg.

----------

Ett roligt samtal kommer från Södern. = Tompa, team Siesta:

- " Jag ser nya dekaler i Silverlaxen med nunan på en ful gubbe jag känner. Skicka en sådan, 500 är satt in."
Efter några minuter kommer det, ---- skicka en till Göta också,   --- det kommer 500 extra.

Här får jag tillägga att det är länge sedan han var här i Vänern med båt , bidrar mest för sakens skull.
Tompa fiskar nu mest ute i Sundet i lä av ön Ven i sin nya båt, --- mest sill och makrill, öring och rödspätta.

 


 

 

Vidars fiske

                          7 feb   ----

 

Medan Agneta (Trollet) och jag var i Karlstad hela dagen, så låg Tvålkoppen och Ola/Lone ute på sjön och drog fina fiskar.
Här ser vi Lone med den ena av 2 fiskar, denna i bild på 6,5 kg och den andra nästan i samma storlek.

Vi som satt i bilen märkte inte vinden, men de som var ute klagade över mycket hårda vindar tidvis.
----
Ola/Lone-båten har betalt Silverlaxen, Den ledning som Lone nu har skall Ola bättra på redan i morgon, sista dag före de åker hem.

 

 


 


                            5 feb   ----


Snö i Mellerud,
---- nån minusgrad var det också som ett täcken på att vi fortfarande har vinter.
Detta hindrar ingen trolling, men det gjorde den hårda vinden som gjorde det svårt att runda vissa gathörnor runt Melleruds-torget.

Knappast några trollare ute.

 

 


 

                                   3 feb   ----

Efter möte i Sunnanå idag, läs nedan om övergången av Silverlaxen tii Melleruds trollingklubb:

(äntligen, efter lång tid med dataproblem så kommer bilden.)

 

 


 

 

 

 

 


 

 Efter ett turbulent årsmöte är det inte mycket jag kommer ihåg av vad Dalbergså-båtarna hade med iland efter en fin dag på sjön.
Munken och Görgen fick 2 fiskar var , en annan en riktig bamsing.
Runt 6 båtar var ute.

------------------

 

 

 


 

 

Vidars fiske

 

                    20 jan   ----

 

 

Obs ändring av tiden till kl 17 :oo

Kallelse till årsmöte 2020.

Alla medlemmar kallas (endast på detta sätt)  p g a att vi ej har riktiga adresser till alla medlemmar.

Tid: 2020 01 25.
Kl: 17:oo
Plats: Knutstugan i Dalbergså.

Silverlaxen.

 

 

 

 


 

                         19 jan   ----

Görgen var ute idag och kom iland med full pott toppad med en på 5,5 kg , det samma för Flyt.
Fisk blev det också på Väddö som hade Sunnanå som utgångshamn.
Minst 2 båtar gick ut från Sikhall, vet ej vad de fick.

 

-------------------------------------

 

 


 

                          16 jan   ----

Grisväder blev det !
Efter ett par timmar med sol, så kom det ett riktigt blåsväder resten av dagen. Vi är nu vana med blåst och regn under hela hösten, så att sola sticker fram en kort tid blir därför lagt merke till.
Görgen är den ända som under veckan har gått ut i blåsten och efter att han fick reda på en 10,6 kilos tagen i Sikhall så avslutade han dagen en bra bit söder om Dalbergså. (En Sikhall-båt med hela 3 fiskar)
Det blåste bra västan då Görgen var ute, gick därfor i lä hela tiden från Hjorten till långt söder Dalbergså.
Två under-målare, ----- inget med iland.

---------------------------------

 

 

 


 

Vidars fiske

                          7 jan   ----

 


Kallelse till årsmöte 2020.

Alla medlemmar kallas (endast på detta sätt)  p g a att vi ej har riktiga adresser till alla medlemmar.

Tid: 2020 01 25. Kl: 14:oo
Plats: Knutstugan i Dalbergså.

Silverlaxen.

-------------------


 

 

 

                                      7 jan   ----

Simon på Hjorten !

Det var en deppad Simon som drog  hem idag.  5 "eller är det 6" dagar i sträck utan tagbar lax med iland, medan båtar bredvid står och drillar. Det kan knäcka nån var.
Bara att spotta i händerna och ta nya tag Simon, ---- lite nagel-lack, glitter och gulltape för att fördriva tiden, brukar att hjälpa på humöret, ---- och,--- det kan ge resultat också.
Kör på-----

-------------------

 

                 5 jan   ----

Simon på Hjorten !
     --- idag var han ute igen och nu gick det lite bättre efter 3 dagar med tom balja. Han kom iland med en regnbåge på 1,5 kg, --- alltid nåt, och bättre skall det bli för han skall ut igen i morgon.
Simon hade sällskap med en 5-6 båtar från Sunnanå, där den ena  fick en blank  runt 10 kilo.

Simon s regnbåge hade en mask fastbiten i nacken, om nån expert vill se den så ligger den sparad i frysboxen.

------------------------

 


 

                  4 jan   ----

Dalbergså:
Sol och frostgrader. Solsken har varit en bristvara sedan i somras, att frostgrader skulle dyka upp märkte jag idag när jag åkte ned i hamnen. Från Grindstad till Dalbergså hade det snöat lite, kladdsnö som senare hade frusit till på asfalten så här fick grusbilen rycka ut. Farlig blankis på vissa ställen.


Kollade båtarna, ..... endast 5 styck kvar.

--------------------

 

 


 

Vidars fiske

 

  

Gott Nytt År

till er  alla
och samtidigt presentera Årets vinnare av Silverlaxen, Görgen Lund. Här med den största under alla år från 2006.

 

 

Görgen 11,95 k 2019

----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Tom balja idag igen, Einar.


Gott Nytt År !
Simon på Hjorten

 

 

-------------------------------

Hi Einar,

Happy New Trolling Year 2020.

  Best regards

Martin + Gretel Gärtner

 


 

              


                     30 des   ----

Här kommer första Nyårshälsningen, team Siesta .

GOTT- NYTT- ÅR

  Till Alla TROLLARE

Från Söderen Tompa-/Göta 🔔🔔🐬🐬🍾🍾

 

 

----------------------

 

 


 

                     28 des   ----

En bra dag ute på Vänern !
Det var 13 båtar ute eftersom det var KM i Sunnanå med 10 båtar.
 3 från Dalbergså, där Görgen kom iland med en 6,5 kilos.  Team Väddö fick hela 5 styck, stora fiskar som han toppade med en nära 10 kg.
Den 3;dje båten, Team Harald, ny ägare av Maniac-båten med Laffen som macker, följande melding som poppade up från Laffen:

Blir årets siste tur i morgen som gest i gammle båten til Maniacs'en 🙂 Harald, (den nye eieren,)han har vært ute de 2 siste dagene fra dalbergså og fått en matfisk om dan noen for små og mange napp , men i morgen går vi for Silverlaxen, eller nytt vanerr

----------------------

Tjuvar på tjuvar !
Det är inte långt mellan dom. Jag skrev för några dagar sedan  om min kompis här hemma som hittade igen sin bil som ett vrak, letade i 3 dagar efter ett bra bilköp och hittade en Volvo i bra skick, bekräftad av förra ägaren som vi känner.
I dag skulle vi hämta bilen, ---- och vad fann vi ?
---- en bil med tom tank och 6 borrade hål i tanken.

Obs::  Ingen brand, ---- livsfarligt att ligga under en bensinbil med en el-borrmaskin.

---------

Väl hemma ikväll dök följande länk up:
Stöld av instrumenten i Sjöräddningsbåten i Åmål, ---
simpel stöld sett med sjömansögon.

http://www.fisheco.se/news.php?modullD=2&newsID=14780

----------

 

Tjena Einar.

Var ute idag på sjön och fick en fin lax på 9.2kg vägd i land. Mvh Anders.

 

.


                     27 des   ----

Lappskallar till Jul?
Vad är det för nåt? är det många som frågar.Jag kan bara detta namnet och det fick jag av självaste Birger Rud, världsmästare i backhoppning.
Jag traff Birger under krigen när han kom ihop med dir Bjarne Näss från Drammen Skidfabrikk för att inspektera ett lass virke för skidfabriken.
På sig hade han ett par "skallar", mycket hala för den skränt från E18 och upp där virket låg."
Vi smågossar skattade gott av denna kända atlet som inte kunde hålla sig på bena i denna branten av is och snö. Vi var 3 st i 13-års åldern som fick bogsera han upp.
Även Birger fick sej ett gott skratt när han fick se min klubbtröja från Skold. Drammen, bandy, den var exakt likt den t
röja som han själv hoppde i, röd med vit V runt halsen, frånsett att de hade en stor K på brystet. (K- för Kongsberg Skiklubb)
Men även jag hade en stor K
, --- broderat dit av min storasyster.
Jag tror jag hoppade några meter längre denna dag efter mötet med vår stora idol, Birger.
 

Jag har också hört namnet, "kommager".

 

 

 

                     23 des   ----

En God Jul

     till alla  .....

------------ och alla får besök av Tomten om man nu har varit riktigt snäll.
Även jag fick besök, men att hitta nånting "nytt" till en i min ålder är svårt, Men Lill-Mike klarade av det, --_- det blev "Lapp-skallar".
Bra att ha som toffler inomhus, knappast brukbart här i Mellerud med allt regn.
Jag får vänta till en dag långt ut i januari , en dag med 10-minusgrader, då får jag ta en provtur för att se vad ett par "skallar" går för.

 

-----------------------------------------

GOD JUL och Gott Nytt År 🎅🎅

 

Önskar 

 

Blåman & Lilja

---------------------- 

 


 

              


                     22 des   ----

Hej och God jul. 
i dag var det lite lättare med fisket 2 laxar största 6.7 kg och en öring. Mvh Görgen 

Görgen var den ända ute från Dalbergså.

-----------------

En riktig God Jul från södern

från Tompa & Göta 🤠🤗🐟🍭

Team Siesta

 

 

God jul og godt nyttår til deg og familien. 🙂

Mvh laffen m fam. 🎀🎀

 

--------------------

 

 


 

 

Vidars fiske

 

                22 des   ----

 

Många båtar ute och mycket blandat i baljorna. Simon/Hector tog en halvdag och körde med löja i hopp om en jul-lax var. Trots att de låg bredvid en Renabåt som drillade, så blev baljan tom. De körde med löja.
Löja körde Munken med också (tror jag) och här gick det lite bättre, en 10-kilos gädda small i durken direkt när han kom ut, den var lika grön som durken i båten:
(Grön mossa i båten efter lång tid vid kaj)
Munken såg fram till en fin dag med mycket fin Jul-lax, men baljan förblev tom efter full dag.

Simon/Hector återkommer "annan-dagen". .... och Munken ?, ----jag tror han håller sej hemma resten av året p g a hans gädd- allergi.

--------------------

 

 


 

                      21 des   ----

Görgen Lund, idag med lappia-Jorma i båten, fick bara en 65:a i baljan, detta medan Kringler och Rendalen fiskade fullt. Det är alltså inte varje resa som resulterar i bara bamsingar.

-------------------

Biltjuv !
Jag blev uppringt av en kompis som blev av med bilen under natten och dagen gick åt med att leta efter bilen och biltjuven.
Tjuven kom inte så långt, redan efter ett par kilometer så låg både bil och tjuv på rygg i diket efter en kraftig volt i tjock dimma..
Tjuven hade tur eftersom allt glas och dörrar var intryckta, att komma sig ut till bakdörren (halvkombi), det ända ställe som var oskadat.
En kranbil från Bäckefors tog hand om bilen och det blir for mig att köra dit med bilägarn i morgon för att kolla vad som kan räddas av privatsaker.

 

                         20 dec   ----

 

Hei Einar.

TrollingAdventure med Martin Ruud (avbildet) og Vegard Teie har fisket ved Laxgrund i dag.
En pen lax på 7,9 kilo og 82 cm samt 3 sjövarjar ble i dag fisket opp. Mistet også en pen lax på ca 3-4 kilo rett ved båten.
Vi gnur på i morgen også med agnfisk og plast. Den største tok på Tomic 4" 642.

Mvh: Martin Ruud-Johansen

------------

Jag var själv och tog en koll i Sunnanå och såg förutom ovan Ruud
2 svenska båtar som var ute.

-------------


 


 

 

 

                             18 dec   ----

Det blev ingen fiskedag för Munken i helgen, han ville ut och jaga Görgens  rekord, men hunden fick förtur.
Görgen gick heller inte ut , han litar på att det skall mycket till för att komma över 12 kilos gränsen på de sista 14 dagarna före nyåret.
Själv tog jag en Norgetur och lastade in 16 äkta bröd , Svinesund för påfyll av en helsida ribbe, skinka och en hel lutfisk. Det sista är nåt jag får ha för mej själv, bara jag i familjen älskar denna delikatess, även Lill-Mike rynkar på näsan när han känner soda-lukten.

PÅ hemvägen mötte jag en norrman med t-båt på släp, det kan ha varit en Dalbergså-båt som har tagit upp.

-----------------

 

 


 

                                    13 dec   ----

Dalbergså !
3 båtar var ute idag. Görgen kom iland med en på 6,5 kg, Rendal-bossen hade en 65 cm:are.

Görgen var snabb med att hitta felet på sin diesel-motor igår, det hade gått ett pyttlite hål på bränsleröret nåt som förde till att luft kom in i systemet.

------------------

 

 

 


 

                                      10 dec   ----

Ett bättre foto på Görgenlaxen från igår. där storleken kommer bättre fram.

Görgen känner sej inte säker på ledarplatsen, det är många dagar till den 1 jan dyker up. Han skall fixa felet på motorn så snart som möjligt och ut skall han, ut till samma plats och med samma drag jaga vidare efter en än större.

Skitt fiske ------

 

------------

 


 

 

                                       10 dec   ----

Ny ledare i Silverlaxen !  11,95 kg.

Görgen Lund.
Görgen sken som ej sol när fisken kom iland och glömd var all dramatic under dagen.
Fisken låg väl i baljan när hans lilla diesel-motor sa stop, detta hände när han låg i motvind och alla linor ute, allt trassen som det då blev kan vi alla tänka oss. Batteriet tog slut i telefonen och en startkabel till motorn blev avbränd.
Bosse fiskare var första räddningen in till Hjorten och sedan övertog Lappia-Jorma in till Dalbergså.

Förra storfisk för bara några veckor sedan låg bara några  gram från ledning, nu med denna feta gris, flera hekto över.

Vi lyfter på hatten.

   

 

                  4 dec   ----

Dalbergså !
Många har redan tagit up båtarna, den sista var Gunerius.
Av de 9-10 som ligger kvar blir det inte mycket fiske, regn och blåst varje dag inbjuder inte till några Vänerbesök.

Men, --- vädret kan bli bättre,   det kan bli Jul-lax på bordet i allafall.

---------------

 

 


 

                   4 dec   ----

Bo Apell !

Jag har inte sett Bosse sedan Per Lärling dog för många år sedan,  den gången var Bosse mentor för Per och Henrik och därför döpte deras båt till "Team Lärlingarna".
Bosse tillhörde "gamla gardet" inom trollingen och var alvarligt sjuk sista gång jag såg han, så jag blev mycket överraskad  när vi möttes idag på Bil-tema i Vänersborg där han frisk som en mört ropade på mej.
Roligt att möta gamlingarna som var med redan 1985 och att de är friska och fina.
(Gammalt foto)(

se gårdagen !
Här kommer (en halva) av en äkta trollares Julgran.
Inte bara granen, --- Matti`s matbord är också "nåt i hästväg"

-----------

 

 

 

 


 

 

                     1 dec   ----


Jag tror att om Matti

Heiskanen hade ställd up i  tävling
om världens dyraste Julgran- , så hade han vunnit.
Kolla hans Fasebook

-------------------------

 

 

 


 

                        28 nov   ----

Urmakarn -
kom till Mellerud igår, roligt att se han igen efter så många år, han har även fått sej en son som nu är 6 år.
Han har planlagt ett Vänerbesök runt Jultider och vill kontakta lagård-Sven om plats för båten, får han plats  så vill det bli många besök framöver i Dalbergså.

--------------

 

 


 

                         27 nov   ----

Åter 2 st 10:o kilos på samma dag !

Det var Kenneth Westerberg m/macker som kom in med dessa fina fiskar idag.
Roligt att se Kenneth igen ute på sjön efter en lång vilo-period.
Denna gång hade de inte Mellerud som utgångshamn, de sjösatte i Åmål och drog över till vatten-intaget.
De ser lite alvarliga ut i bild, men Kenneth (höger) sken som "Sola i Karlstad" när vi möttes.

------------------

 


 

 

Vidars fiske

 

                          26 nov   ----

Görgen var ute idag, 2 fiskar med iland.
En av Dalbergså- båtarna togs up  för vintern.

Själv fick jag en hälsning från Närke idag, Eskiltuna-Putte kallas han, ett namn som jag inte kan placera, men han känner mej mycket bra från tiden "Sotarn" hyrde ut sin stuga. ( 15- 20 år sedan, 2002?)
Vi skall mötas på Mellerud-kafeet i morgon och pratas lite om "Morten Glader tiden".

(Morten Glader dras med sviterna efter en Borelia-smitta )

----------------------

 


 

 

               25 nov   ----

Urmakarn/ Cato Bäkkevold m fl ----
När Urmakarn ringer så trodde jag det var ett Vänerbesök på gång, men det var det inte. De två ovan och 3-4 gossar till planerar en Caribien-resa och stora fiskar. Jag hade för mig att dessa kända fiskare hade allt i utstyr som skulle till, men för denna resa blev det stora inköp. Urmakarn har de sista åren sysslat mest med fjällfiske och före det var det Karlsöya längst upp i Nord-Norge där han var stamgäst på campingen under några år.

-------------------

 

 


 

                   24 nov   ----

Sarpe-Svensen fick sej bara en 3 timmars-dag i förrgår. Fiskade strax utanför Dalbergså utan att få ett ända napp.
Nåt fiske idag blev det inte p g a sonen Alex som tyckte det var tråkigt detta med fiske utan napp och ville hem till sina kompissar i Sarpsborg. Det är jävligt nog även för oss äldre att bli utan fisk, ---- för de yngre med fotbollklåda i fötterna , ----  är det extra illa.

Även Hötten har kört tomt, ---i två dagar. Alla han fick var för små.

-----------


 

 

                  23 nov   ----

 
 

Team Örnskov
fiskade fullt med öring idag, alla i samma storlek.

 

 

---------------

Hej Ejnar,
Joakim Larsson i team Darwin rapporterar tre öringar i baljan och två missade fiskar idag väst ”bananen”! En till båt i området fiskade tomt (två tappade).
Allt på wobbler.

Joacim

 

------------------

Vidars fiske

 

                   22 nov   ----
 

Hej Einar!!

Du har stavat alldeles rätt. Team AJÖ.

Här har du våra fiskar som vi fick när vi var ute med Munken.

Mvh AJÖ.

-----

Nästa gång ni fiskar med Munken så lägger jag till en D för Dennis, då blir det team Adjö, lite lättare att komma ihåg.

 

 

-------------------------

 

 


                                21 nov   ----

 


 

Pallen !
Jag besökte Melleruds nya köpcenter igår och vem hittar jag bak fisk -disken om inte Pallen i ny svart uniform. Här serverar han allt i fiskväg, helt onödigt att åka ut på Vänern och frysa och bli våt.
Rökt gravad, stuvad, saltad, inlagd osv ....
Allt finns.   ---- utom gädda.
Jag fick nöja mej med ett paket strömmings -flundra denna dagen.
Gör ett besök.

----------------------

 

 

 


 

                       20 nov   ----

Team AJÖ  ????
Munken var ute och som gäster i båten hade han team AJÖ ?
Jag diskuterade länge med Munken om rätt stavning av gästernas teamnamn, vi hade båda svårt för förkortningen och vi har båda kort minne.

De fick en fin dag på sjön och drillade 1 öring var, den ena med fettfena.

-------------------

 


 

                        17 nov   ----

Storstadsbesök
i ett riktigt grisväder. Störtregn och hård vind hela dagen och Åmål- tävlingen blev inställd. Vinden skall avta men fortsatt regn.
Troligtvis vill tävlingen gå under söndagen.

------------

 


 

Vidars fiske

 

                        15 nov   ----

Görgen Lund
körde tomt under gårdagen och så gjorde han även dagen före, därfor kom det inga rapporter.
Nu har han kollat vädret och det blir inget fiske under hälgen heller med det väder som spågubbarna har att bjuda på.

Det samma gäller team Siesta i Landskrona. Han har köpt ny båt men ej kommit ut på en provtur, Dåligt väder även i söderhavet, --- men fiskar gör han, ----med kniv och gaffel,
--- fångstplats "Coop i Löddeköpinge"

------------------

 


 

 

 

 

Fjärrstyrd självstyrning ! ??????

Det var flera ute i Dalbergså idag, bland andra Munken och Görgen.
Munken kom tidigt iland efter en salig röra av planerbord och alla linor, så rörigt så han satte kurs på Dalbergså direkt. Själv-styrningen hade fått hjärnblödning. ----- jag tror jag vet varför.
Det är några år sedan at Munken skulle köpa "fjärrstyrning" och jag sa att ta min, den passar, ----jag var mer än glad för att bli av med den lilla tingesten som hängde runt halsen och som jag glömde av att den var där. Ofta blev jag obs på att båten låg på en kurs som jag absolut inte skulle ha. Jävla överkänslig skit.
Munken, känd för dåligt humör när det inte biter, fick nog när ett riktigt trassel uppstod , bättre att reda ut skiten iland.

Jag tror även Görgen körde tomt, i allafall ingen rapport.

----------------

 

 


 

                             12 nov   ----

Lottovinsten !

Vant jo bare en xc90t8 , hybrid verde var 1140000 i Norge, men fikk 850000kr for den. Ikke lett å selge volvo i Norge

Drammenstravet.

(Han stannar i Porto-Rico tills 18 mars = redan nya "direktör-fasoner.")

-----------------------------

Hej,
Team Topi(Finland) fiskeraport:
Fyra godkända fiskar.
Största var lax 10,4kg. Andra var öringar. Största öringen var 6,2kg. Två minsta, cirka 5kg och 3kg, vi c&r. De två största räckte för oss.

Vi fiskada vid Hindens Rev.
 Mvh. Mika Laine

 

 

 


 

   

 

Hei Einar
----- sol og 26+ her i PurtoRico , kos deg i isødet
----blir til 18 mars.

Drammenstravet.   Nyblivet lotto-miljonär

---------------------

Sillamåns , en gammal fiskhandlare i Mellerud, har nu sin plats i Magasinet, Sunnanå. Här dras han i mustagen av lill-Mike.

 

 


 

Vidars fiske

 

                  10 nov   ----

Munken skulle ha varit ute på Vänern igår men det sket sej  när ett jobb hemma dök upp.
Jakt var inbokad idag. Hunden Alban är det viktigaste under jakten, den går före både älg och fiskedagar. En kalv är kvar av kvoten , men jag tror inte Munken klarar av att lära Alban att se skillnad på en ko och en kalv.

Den första snön föll i Mellerud idag, dags med nya vinterdäck.

------------------------

 

 

 


 

 

                    6 nov   ----


Gretel och Martin Gaertner packade för att dra hem till Tyskland idag och de tänker då att stanna där över hela vintern. Vinterfiske är inget för Martin, tog upp båten igår efter att först ha trollat en halvdag med dåligt resultat.
Nu blir det jakt hela vintern, ägna jaktmarker och foderstation för villsvin i norra Tyskland , -------- inte så långt ifrån Skanör, räknat i luftlinje.
Han visade mig dagens foto på 6 halv-vuxna kultingar som var vid foderstationen och som med rörelsevakt blev direktsänt till Martins telefon.

Välkommen tillbaka Martin i mars/april när fisket brukar att vara på sitt bästa.

----------------------------

 


 

                     5 nov   ----

Det blev en lång dag, info -möten om Vänerfiske läggs alltid på kvällstid när de hölls mitt i veckan. Tabeller kommer senare, men kortfattad kan vi säja att det inte ser så svart ut för Vänern som några vill ha det till . Jag återkommer med tabeller.

 

 

 


 

                     2 nov   ----

 

Hej
Team Larsson från Smedjebacken:

Var till Torsö idag 2/11
Godkända öringar 74. 70. 64. 60 cm
Den på 60 cm fick simma vidare.
Öring 70 cm med fettfena
Lax 70 cm med fettfena
Öring 45 cm

Ha de gott///Micke

------

Här har vi ett foto som tydligt visar att det är höst.

-------------

Team Väddö var ute hela dagen, ingen rapport, jag tror de körde tomt.
Sarpe-Svensen körde kort dag, kollade bränsletanken först när han var kommit ut, fann då ut att det var bäst att söka sig iland fortast möjligt.

---------------------

 

 


 

Vidars fiske

 

                     1 nov   ----

Team Väddö är tilbaka !
De har ny båt nu, men vi kör med gamla namnet.
De sjösätter i morgon,   ----- bland många andra.
Görgens fina fånst för ett par dagar sedan har satt fart på många trollare som har halvsovit den senaste tiden. Nog har det varit många telefoner av trollare som vill ha tips om  hans plats, djup, plast, löja osv ---- även hastighet.
-Görgen kör bara med "gamla goa" grejor, mycket sällan några nymodigheter, hastigheten är garanterad aldrig över 8 knop, Det är maxhastighet av det motoren klarar av.

--------------------------

 

 

 

 

 

 

 


 

                       29 okt ----

 

Det blev 2 öringar på Gaertner idag, 5,5 och 3,5 kg.

 

------------------------

 

 


 

                       29 okt ----

Klicka på länken ---
det gäller en lång debatt-artickel om Klaraälv-laxen sett med norska ögon.

https://www.nationen.no/motkultur/kronikk/villaksens-ar-for-noen-ikke-for-alle/

----------------

Munken var i Dalbergså igår, inte för att fiska, bara för att plocka ned navigatorn för raparation.
Hunden Alban tar all hans tid nu for tiden, den jagar all älg han ser, nu senast en "vit" älg.

------------------

Görgen, en stor dag !

Full pott !
Görgen och Mike med en fin lax på 11, 50 kg, ett hekto under ledningen i Silverlaxen.

Dagsrekordet på 24,6 som jag har ståtat med i många år, slogs med 1,65 kg och ligger nu på 26,25 kg räknat på 1 man och full pott.

Det var bara 2 båtar ute, Görgen och Kringler.

I morgon skall Gaertner ut, och efter att ha tittat på detta foto så skall han ta en finputs på siffrorna  med ett hekto eller två.

 


Vidars fiske

 

                      27 okt ----

Nytt köpcenter i Mellerud !

En plats som föll Lill-Mike i smaken. En mycket stor lekplats för de som är i lek-åldern.---- för mig blir det att köra gossen minst var-annan dag.

En stor jakt och fiske-affär var det också, dock dåligt utstyrd med trollingprylar.

 

 

  

                             23 okt ----

Christer Wilhelmsson !
Nån som kommer ihåg gamla "Glada Hudik",
Här i bild med Roger Svensk som fotograf.

 

Fiske på  Dellen med Christer Wilhelmsson.

 

 


 

               

Vidars fiske


 

                             20 okt ----

 

Tvålkoppen i topp
   

!
Det var en spänd Roger som klappade till kaj med tom balja sista dagen. Hade ledningen i tävlingen efter 2 dagar.
Så spend så hans lilla vita råtta nekade att prata med han.

(Längst ned i vänster hörna.)

   
  Resultat Sunnanåträffen söndag 20/10 2019    
           
      Antal  Tot. vikt Poäng
Plats Teamnamn Postadress 20-okt 20-okt 20-okt
           
1 No Fish Lerdala 2 7,260 112,60
2 Berggren Trollhättan 2 6,110 101,10
3 Sikhall  Brälanda 2 5,910 99,10
4 Gröstorp Salmon Hunters Simrishamn 1 6,910 89,10
5 A-Team Raaholt 1 6,575 85,75
6 Sandholms Bilservice Töreboda 1 5,635 76,35
7 Lund/Johansson Vänersborg 1 5,085 70,85
8 Sellere Fishing Årjäng 1 4,875 68,75
9 Timab Skövde 1 4,375 63,75
10 Propell Jessheim 1 4,045 60,45
11 Mossen Germany 1 3,680 56,80
12 Fladen Fishing Pink Baby Kungälv 1 3,545 55,45
13 2 och en halv Glenn Trillhättan 1 3,420 54,20
14 Bertan/Lowrance Tibro 1 3,345 53,45
15 99 Skoghall 1 2,980 49,80
16 Laxfläng Skövde 1 2,935 49,35
17 F.I.S Färgelanda 1 2,890 48,90
18 Nissaryd/Bluebird Hyltebruk 1 2,615 46,15
           
  Antal fisk 20 Okt: 21      
  Antal Kg 20 Okt: 82,19      
  Medelvikt i kg 3,91      
 

 

 

Nordiska mästerskapen i trolling    
       
Plac. NAMN Vikt 1 Vikt 2 TOTAL
1 Tvålkoppen 168,25 p 73,90 p 242,15 p
2 Råtass med Flax 171,30 p 49,50 p 220,80 p
3 Garmin Sweden 119,20 p 85,70 p 204,90 p
4 Fladen Fishing Pink Baby 136,30 p 55,45 p 191,75 p
5 Gröstorp Salmon Hunters 98,15 p 89,10 p 187,25 p
6 Skrekk 184,00 p 0,00 p 184,00 p
7 Berggren 101,10 p 64,60 p 165,70 p
8 Sandholms Bilservice 82,70 p 76,35 p 159,05 p
9 Dalsland  med Jansson 97,80 p 57,85 p 155,65 p
10 Wikström 152,20 p 0,00 p 152,20 p
11 Blixt 149,65 p 0,00 p 149,65 p
12 Lundberg 93,05 p 50,60 p 143,65 p
13 Roger 69,05 p 68,30 p 137,35 p
14 A-Team 85,75 p 47,45 p 133,20 p
15 Blomman 69,60 p 60,25 p 129,85 p
16 Lund/Johansson 70,85 p 51,40 p 122,25 p
17 Sjösjuk 60,80 p 60,80 p 121,60 p
18 Sahlberg 117,60 p 0,00 p 117,60 p
19 No Fish 112,60 p 0,00 p 112,60 p
20 Dalton 108,25 p 0,00 p 108,25 p
21 F.I.S 58,15 p 48,90 p 107,05 p
22 Sikhall  99,10 p 0,00 p 99,10 p
23 Wavebreakers 89,05 p 0,00 p 89,05 p
24 Årnäs 77,10 p 0,00 p 77,10 p
25 Jennie 4 71,35 p 0,00 p 71,35 p
26 Hjorten 70,60 p 0,00 p 70,60 p
27 Sellere Fishing 68,75 p 0,00 p 68,75 p
28 Texas 66,90 p 0,00 p 66,90 p
29 Black Star 66,50 p 0,00 p 66,50 p
30 Trömborg 66,20 p 0,00 p 66,20 p
31 Hotshots 64,30 p 0,00 p 64,30 p
32 Daiwa 63,75 p 0,00 p 63,75 p
33 Timab 63,75 p 0,00 p 63,75 p
34 Topless 62,60 p 0,00 p 62,60 p
35 Mia 60,75 p 0,00 p 60,75 p
36 Propell 60,45 p 0,00 p 60,45 p
37 Backa 59,55 p 0,00 p 59,55 p
38 Falle 59,50 p 0,00 p 59,50 p
39 Mossen 56,80 p 0,00 p 56,80 p
40 De Gule 55,95 p 0,00 p 55,95 p
41 2 och en halv Glenn 54,20 p 0,00 p 54,20 p
42 Bertan/Lowrance 53,45 p 0,00 p 53,45 p
43 Thorbjörnsen 53,30 p 0,00 p 53,30 p
44 Abbe Marcus 50,40 p 0,00 p 50,40 p
45 Hi-Tech 49,80 p 0,00 p 49,80 p
46 99 49,80 p 0,00 p 49,80 p
47 No shit on the Dragon 49,70 p 0,00 p 49,70 p
48 Laxfläng 49,35 p 0,00 p 49,35 p
49 Dala Två 48,70 p 0,00 p 48,70 p
50 Bubbles 48,50 p 0,00 p 48,50 p
51 Nordan 48,45 p 0,00 p 48,45 p
52 Wille 47,65 p 0,00 p 47,65 p
53 Nissaryd/Bluebird 46,15 p 0,00 p 46,15 p
         

 

Sunnanåträffen 2019  

 

Fredagen

109 båtar ute. Start 8:00. Målgång 16:00. Syd 5 m/s vid start, ost ca 6 m/s vid målgång.

 

Plac.                      Team                        Skeppare                             Vikt

1.      Öring            Lundberg                  Stefan Lundberg         Töreboda      7.305 kg

2.      Lax               Blixt                         Fredrik Blixt         Karlstad        7.215  ”

3.      Lax               Wavebreakers          Alexander Hallgren         Vinninga      6.905  ”

4.      Lax               Tvålkoppen              Roger Eriksson         Mellerud      6,445  ”

5.      Öring            Tvålkoppen              Roger Eriksson         Mellerud      6.380  ”

 

41 fiskar invägda = 11 laxar och 30 öringar.

 

 

Lördag

110 båtar ute. Start 8:00. Målgång 16:00. Syd 8 m/s vid start, Syd 8 m/s vid målgång.

 

Plac.                      Team                                Skeppare                     Vikt

1.      Lax               Dalton                              Nicklas Karlsson Vänersborg            8.825 kg

2.      Lax               Råtass med Flax               Tord Fladeby       Fetsund                 7.925  ”

3.      Öring            Dalsland med Jansson     Johan Justusson    Ed         7.780  ”

4.      Öring            Garmin Sweden               Per Karlsson         Bromölla               6.570  ”

5.      Lax               Sandholms Bilservice      Roland Sandholm Töreboda               6,270  ”

 

 

19 fiskar invägda = 5 laxar och 14 öringar.

 

 ------------------------------------------

Söndag

98 båtar ute. Start 8:00. Målgång 15:00. Sydsydost 8 m/s vid start, Syd 6 m/s vid målgång.

 

Plac.                      Team                                 Skeppare                    Vikt

1.      Lax               Gröstorp Salmon Hunters Martin Settman     Simrishamn           6.910 kg

2.      Lax               A-Team                             Frank R Johansen  Raaholt                  6.575  ”

3.      Lax               Sandholms Bilservice      Roland Sandholm   Töreboda               5.635  ”

4.      Öring            Lund/Johansson               Görgen Lund           Vänersborg            5.085  ”

5.      Lax               Sellere Fishing                  Hans-Olov Nilsson Årjäng                   4,875  ”

 

 

21 fiskar invägda = 9 laxar och 12 öringar.

 

 

 

 


 

                                19 okt ----

Dags-störst 8,8 kg

Dalton bröderna hade redan gjort file` av fisken när jag kom till rensbordet.
Fisken, en tjock gris, kort men med ett stort magmått.

--------------

Roger Svensk
äkte hem från Dalbergså tidigt på morgonen med 7 fiskar i bagaget, bra resultat med tanke på vädret.
Våra 2 danska båtar drog också, men här var resultatet sämre

------------------

  Resultat Sunnanåträffen lördag 19/10 2019      
             
      Antal  Tot. vikt Poäng  
Plats Teamnamn Postadress 19-okt 19-okt 19-okt  
             
1 Råtass med Flax Fetsund 2 13,130 171,30  
2 Sahlberg Lidköping 2 7,760 117,60  
3 Dalton Vänersborg 1 8,825 108,25  
4 Dalsland  med Jansson Ed 1 7,780 97,80  
5 Garmin Sweden Bromölla 1 6,570 85,70  
6 Sandholms Bilservice Töreboda 1 6,270 82,70  
7 Tvålkoppen Mellerud 1 5,390 73,90  
8 Roger Båstad 1 4,830 68,30  
9 Trömborg Mysen 1 4,620 66,20  
10 Daiwa Bengtsfors 1 4,375 63,75  
11 Sjösjuk Ingelstad 1 4,080 60,80  
12 Blomman Hova 1 4,025 60,25  
13 De Gule Laxå 1 3,595 55,95  
14 Thorbjörnsen Oslo 1 3,330 53,30  
15 Lundberg Töreboda 1 3,060 50,60  
16 Abbe Marcus Tibro 1 3,040 50,40  
17 Nordan Skövde 1 2,845 48,45  
             
  Antal fisk 19 Okt: 19        
  Antal Kg 19 Okt: 93,525        
  Medelvikt i kg 4,92        
             

----------------

Delresultat Sunnanåträffen 18-19/10 2019              
    Antal Vikt Antal Vikt Totalt Total Total  
Team Postadress 18-okt 18-okt 19-okt 19-okt Antal Vikt Poäng  
                   
Tvålkoppen Mellerud 2 12,825 1 5,390 3 18,215 242,15  
Råtass med Flax Fetsund 1 2,950 2 13,130 3 16,080 220,80  
Garmin Sweden Bromölla 2 7,920 1 6,570 3 14,490 204,90  
Skrekk Stabekk 3 12,400     3 12,400 184,00  
Dalsland  med Jansson Ed 1 3,785 1 7,780 2 11,565 155,65  
Wikström Kil 2 11,220     2 11,220 152,20  
Blixt Karlstad 2 10,965     2 10,965 149,65  
Lundberg Töreboda 1 7,305 1 3,060 2 10,365 143,65  
Roger Båstad 1 4,905 1 4,830 2 9,735 137,35  
Fladen Fishing Pink Baby Kungälv 2 9,630     2 9,630 136,30  
Blomman Hova 1 4,960 1 4,025 2 8,985 129,85  
Sjösjuk Ingelstad 1 4,080 1 4,080 2 8,160 121,60  
Sahlberg Lidköping     2 7,760 2 7,760 117,60  
Dalton Vänersborg     1 8,825 1 8,825 108,25  
Gröstorp Salmon Hunters Simrishamn 2 5,815     2 5,815 98,15  
Wavebreakers Vinninga 1 6,905     1 6,905 89,05  
Sandholms Bilservice Töreboda     1 6,270 1 6,270 82,70  
Årnäs Mariestad 1 5,710     1 5,710 77,10  
Jennie 4 Skephult 1 5,135     1 5,135 71,35  
Hjorten Göteborg 1 5,060     1 5,060 70,60  
Texas Svenljunga 1 4,690     1 4,690 66,90  
Black Star Bengtsfors 1 4,650     1 4,650 66,50  
Trömborg Mysen     1 4,620 1 4,620 66,20  
Berggren Trollhättan 1 4,460     1 4,460 64,60  
Hotshots Kristiansand 1 4,430     1 4,430 64,30  
Daiwa Bengtsfors     1 4,375 1 4,375 63,75  
Topless Mellerud 1 4,260     1 4,260 62,60  
Mia Surte 1 4,075     1 4,075 60,75  
Backa DalsRostock 1 3,955     1 3,955 59,55  
Falle Fristad 1 3,950     1 3,950 59,50  
F.I.S Färgelanda 1 3,815     1 3,815 58,15  
De Gule Laxå     1 3,595 1 3,595 55,95  
Thorbjörnsen Oslo     1 3,330 1 3,330 53,30  
Lund/Johansson Vänersborg 1 3,140     1 3,140 51,40  
Abbe Marcus Tibro     1 3,040 1 3,040 50,40  
Hi-Tech Mellerud 1 2,980     1 2,980 49,80  
No shit on the Dragon Nora 1 2,970     1 2,970 49,70  
Dala Två Ludvika 1 2,870     1 2,870 48,70  
Bubbles Asker 1 2,850     1 2,850 48,50  
Nordan Skövde     1 2,845 1 2,845 48,45  
Wille Ljung 1 2,765     1 2,765 47,65  
A-Team Raaholt 1 2,745     1 2,745 47,45  
                   
Antal fisk 60                
Antal Kg 273,7                
Medelvikt 4,56                
i kg                  
                   

 

 

 

 


 

        

                                   18 okt ----

Trogen i tjänsten !
När jag kom ned i Sunnanå idag så hittade jag bara 1 man, Sten G Stensson.
Denna syssla har han som data-expert skött exelent i över 30 år. Varje år de senaste 10 åren har han sgt att nu får det vara nog.

Men titta, nu har dottern ansat tomteskägget och han ser faktisk 10 år yngre ut,
Så du Sten,
----du klarar nog 10 år till.

   

 

 

  Resultat Sunnanåträffen fredag 18/10 2019      
             
      Antal  Tot. vikt Poäng  
Plats Teamnamn Postadress 18-okt 18-okt 18-okt  
             
1 Skrekk Stabekk 3 12,400 184,00  
2 Tvålkoppen Mellerud 2 12,825 168,25  
3 Wikström Kil 2 11,220 152,20  
4 Blixt Karlstad 2 10,965 149,65  
5 Fladen Fishing Pink Baby Kungälv 2 9,630 136,30  
6 Garmin Sweden Bromölla 2 7,920 119,20  
7 Gröstorp Salmon Hunters Simrishamn 2 5,815 98,15  
8 Lundberg Töreboda 1 7,305 93,05  
9 Wavebreakers Vinninga 1 6,905 89,05  
10 Årnäs Mariestad 1 5,710 77,10  
11 Jennie 4 Skephult 1 5,135 71,35  
12 Hjorten Göteborg 1 5,060 70,60  
13 Blomman Hova 1 4,960 69,60  
14 Roger Båstad 1 4,905 69,05  
15 Texas Svenljunga 1 4,690 66,90  
16 Black Star Bengtsfors 1 4,650 66,50  
17 Berggren Trollhättan 1 4,460 64,60  
18 Hotshots Kristiansand 1 4,430 64,30  
19 Topless Mellerud 1 4,260 62,60  
20 Sjösjuk Ingelstad 1 4,080 60,80  
21 Mia Surte 1 4,075 60,75  
22 Backa DalsRostock 1 3,955 59,55  
23 Falle Fristad 1 3,950 59,50  
24 F.I.S Färgelanda 1 3,815 58,15  
25 Dalsland  med Jansson Ed 1 3,785 57,85  
26 Lund/Johansson Vänersborg 1 3,140 51,40  
27 Hi-Tech Mellerud 1 2,980 49,80  
28 No shit on the Dragon Nora 1 2,970 49,70  
29 Råtass med Flax Fetsund 1 2,950 49,50  
30 Dala Två Ludvika 1 2,870 48,70  
31 Bubbles Asker 1 2,850 48,50  
32 Wille Ljung 1 2,765 47,65  
33 A-Team Raaholt 1 2,745 47,45  
             
  Antal fisk 18 Okt: 41        
  Antal Kg 18 Okt: 180,175        
  Medelvikt i kg 4,39        

 

Sunnanåträffen 2019

Fredagen 109 båtar ute. Start 8:00. Målgång 16:00. Syd 5 m/s vid start, ost ca 6 m/s vid målgång.

Plac. Team Skeppare Vikt

1. Öring Lundberg Stefan Lundberg Töreboda 7.305 kg
2. Lax Blixt Fredrik Blixt Karlstad 7.215 ”
3. Lax Wavebreakers Alexander Hallgren Vinninga 6.905 ”
4. Lax Tvålkoppen Roger Eriksson Mellerud 6,445 ”
5. Öring Tvålkoppen Roger Eriksson Mellerud 6.380 ”

41 fiskar invägda = 11 laxar och 30 öringar.

---------------------

 

Det var ett bra startfällt  ( 110 båtar + några efteranmälda ) som på morgonen drog ut i periodvis tjock dimma och regn, en dimma som inte skapade några större problem.

Bra medelvikt på fisken, men antalet fisk var i underkant.
Bara att se fram till 2 nya tävlingsdagar.

--------

 


 

 

Vidars fiske

 

                                  17 okt ----

1 lax och 2 öringar idag

Glada Hudik

Team Tony !

Efter inköp av denna stora varghund tog stölderna slut hemma på Kroppefjäll..
Hunden, 1 år, snäll som ett lam, men Lill-Mike gick inte närmare än 5 m. Han glömmer inte Munkens hund som med stor käft slickade han runt hela ansiktet.

 

 

 

 


 

                                  16 okt ----

Idag 2 st öringar största 5,8 kg.

Roger Svensk.

--------

Inga rapporter från danskarna.

   

 

 

 

 

 


 

                                      15 okt ----

2 danska båtar och Hudik-båten

ligger i Dalbergså och fördriver tiden med mat och lite öl, att gå ut var inte tänkbart i ihållande regn och hård vind.
De var alla 3 ute i går och alla körde tomt , frånsett gäddmadamer.

Medan jag sitter ihop med Hudik-teamet så ringer Christer Wilhelmsson, gamla kaptenen i Glada Hudik-teamet. Han hade just håvat en stor grann öring i deras hemmavatten, en insjö strax innanför Hudik. 
( Jag kan ej namnet men det är Sveriges 10:de största insjö)
Christer hälsar till alla gamla bekanta i Mellerud.

--------

 


 


                                      14 okt ----
 

Gaertner !

Under tiden vi väntade på att Baronen skall komma ilandså kommer gaertner med sin båt och sjösätter, han blir i Sunnanå ett par dagar där han får ett besök från Simris.

Larsson -brödernas båt kom också och de tog Lill-Mike med sig runt i hamnen

Baronen med Lill-Mike ut av hamnen, väl ute blev det lite extra gas och några "hopp"
till Mikes stora förtjusning. Denna dag blir nåt att berätta på skolan i morgon.

Det var en båt med många nya finesser,
1 öring blev det, tyvärr förliten.

-----------------

 

 

-------------

 

 

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                 13 okt ----
 

Nya Baronbåten !
De kom på eftermiddagen och meningen var en liten provtur, det blir det i morgon i stället. Med 41 knop behöver Lill-Mike flytväst.

Gärtner är också på plats, klar för sjösättning.

 

Roger Svensk!
De hade 2 fina öringar med iland, + 2 under mått.

 

-----------

 

 


 

                     12 okt ----

Det gick bra att sjösätta nya båten för Simon och allt fungerade som det skulle. Båda barna var med , ingen fisk på den korta tiden de var ute.
Simon drog hem efter provturen och återkommer på torsdag, då ihop med gamla mackern Hektor.

 


 

 

                       11 okt ----

Simon Luckman !

--- på väg till Hjorten, ny båt har han skaffat sig, men så mycket fiske denna helg tror jag inte det blir, han har också fått sej en extra arvinge ,Grattis,  och båda de små har han med sig i bilen.

 

 

Helgöya !

--- han är också på väg. Törstig. Det öl jag lovade att köpa ut blev fel, glömde namnet på han special, så nu får han nöja sig med ett flak Mariestad Guld.

----------

 


 

              


                        9 okt ----
 

Baronen !

Nu har han lekt med kniven, --- han också.
 Dags för mej att påminna han om den gång han ville att Kustvakten skulle borda mej och frånta mej alla vassa knivar och avbitare. Den gång ute på Vänern.

Efter ett par timmars hand-operation blir han nog klar för ett nytt Sunnanå.

Krya på dej -----

-----------------------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                6 okt ----

Team Görgen !
Nu är det bara att gratta Görgen , han har nu som första-års hummerfiskare klarat av 20 styck. De ligger i frysen om vi räknar av de han redan har ätit upp.
Görgen har sjösatt båten i Dalbergså och är klar för höstens laxfiske.

 

---------------------

 


 

                    5 okt ----

Team Svensk !
Roger Svensk med macker (Hudiksvall) har bokad stuga för sin årliga vecka i Dalbergså. Bröderna Wilhelmsson kommer inte i år heller. De nöjer sig med ett mycket bra insjöfiske i ett par sjöar strax innanför Hudik, och även ett bra  trollingfiske utanför Hudik.

----------------------

 

 

                            24 okt ----

Munkens Alban !

Älghunden Alban sköter sig bra i arbetet. Först hjälpte han husse att fälla en stor älg, ca 14 dagar sedan, och nu har han varit inblandat i 4 andra drev där han har skött sig till husses belåtenhet.
Vi får nog inte se Munken i Dalbergså före all jakt är över.

----------------------

 

 

 

 

                       3 okt ----

Team Schmidt A/B !
Idag var de helt uppe vid Laxgrund, till ingen nytta, frysboxen lika tom.
Det var en besviken trio som packade och åkte hem, men inte värre än att de återkommer nästa höst, laddade med gott fiske-humör.

 

 

 


 

                

                        3 okt ----

 

Team Schmith !
Detta team från Jysk-trollingklubb har troget besökt Mellerud från 1995 men aldrig lämnat Vänern med tom frysbox. De fiskar en halvdag i morgon före de sätter kursen hem.
Dagens fiske satte vädret en stoppare for, de tog en handlardag i Vänersborg i stället.
Morgondagen avslutar de inne i Mellerud med lite varmmat och övernattar i Varberg före färjan går till Grenå tidigt på morgonen.

 

--------

 


 

Vidars fiske

 

                                          2 okt ----
 

Image may contain: food Sillstrypar-Munken
har varit i Vänersborg och laddat batterierna för resten av året.

Målarverkstaden är fylld där löjorna får en hemlig behandling,
300 styck.

 

---------------

 


 

                                                  30 sept ---

Gädd-frikadeller ! (dansk)

Jag drog till Dalskog för att möta vår gamla danska vän Kunstner.Hans med macker, men han dök inte upp. Antagligt för att han hade sett och hört om alla de gäddor Schmith-teamet hade fått.
I stället fick jag se Erik Rau i full gång med att finhacka ej gädda för att göra några gäddburgare för första gång i sitt liv. Sedan övertog Per och gjorde en smet med gaffeln, slängde i lite mjöl, ägg och mjölk, allt smaksatt med ett helt paket bacon.

---- ingen dill, inte heller lök och grädde.

  Här ser ni resultatet:
Det smakade så bra så resten av veckan skall de spara alla gäddor de får och kasta laxarna tillbaka i sjön.
Nu blir det Ica för inköp av mycket späck, mycket lök och mycket dill,
--- allt för att passa mina smaklökar.

 

--------------------

 

 


 

                                                  29 sept ---

 

Erik Rau !
Denna spexare är också en riktig olycksfågel. Här ser vi från ifjol när har fick en trebbelkrok in under nageln och jag fick köra han till Mellerud Vårdcentral.
Han överlevde efter mycket om ock men.

Nedan foto visar hur en brännhet högerhand såg ut efter en vårdlös hantering av en giftig "fjäsing" på kusten.

Sista foto är från gårdagens Thai-besök:
F v Per Schmith, kassör Hauge, Lill-Mike och Erik Rau.
Efter god mat drog de hem för att fira alla gäddor de fick under dagen och en extra snapps för dagens öring "som var nästan tagbar".

 

 

 


 

                


               28 sept ---

Team Schmith !
 Exkassör kassörHauge står och väntar i bakgrunden. medan Per och Erik spexar med Mike.
Danskarna kom vid midnatt igår och utan tel-nummer fick jag stå och bevaka när de kom iland,
 - tomt, ---men de var lika glada ändå, ---de har en hel vecka på sig att bättra på fångstrapporten.

-----

 

 

 


 

Team Eikern !
Här ser vi chefen ombord med dagens fångst, medan Morten-dräng står på beskedent  avstånd . De har huset kvar i Åmål och växlar mellan olika utgångshamnar.

Team Hvittingfoss hade 1 fisk med iland, det samma med Ola/Lone.

Fin fiskedag med sol hela eftermiddagen, dock trögfiskat, bara 1 båt med 2 fiskar.

 

---------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                                26 sept ---

Per Schmith !

Jag ser fram till att i morgon  få återse Per, tidigare ordförande i Jysk trolling, när han kommer till Dalskog, deras vanliga plats i Mellerud. Med sig har han förhoppningsvis tidigare  kassör Hauge och Erik Rau, (Tarzan)
Tre glada laxar som sätter färg på omgivningen varänn de kommer. Speciellt Erik brukar alltid hitta på nåt "spräll".

---------------------

 


 

                                    25 sept ---

 

Hej Einar.

Så kan du godt advarer Trollingfiskerene på Vanern, at bestanden af Lax og ørred vil falde meget efter næste uge, for der har Danske Team Schmidt været på besøg i Mellerud.

Vi kommer til Dalskog Fredag aften.

Håber vi ses.

Mvh Per Schmidt

 

 

 


 

                                       22 sept ---

Munken var bland 4-5 båtar som gick ut från Dalbergså. Körde med plast och det gav 2 öringar med iland.

Sarpe-Svensen tog en halvdag , körde tomt för 4:de dagen, frånsett alla gäddor.

-----------------------

 


 

 

                                          21 sept ---

Sarpe-Svensen kom igår med  husvagnen , en vagn i en onormal längd, så lång så den borde ha en led på mitten. Han passade på att ta en halvdag ute på Vänern och fick ett hugg direkt, en vacker gädda blev det , det var allt.

-------------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                                           20 sept ---

2 godkjente idag,og mange gjedder 🤪

Kringler

------

Erling i bild

 

 

 

 

 


 

                                                16 sept ---

Munken
är tillbaka efter sin älgväcka i Norrland. Humöret var inte i topp, det betyder att Alban inte hade nåt att jaga efter.
Nu blir det makrill och nåt besök på Vänern om vädret tillåter.

Sarpe-Svensen
sjösatte i förrgår, i slutet av väckan kommer han även med sin husvagn.

------------------

 

 


 

                                                      8 sept ---

Ble en öring på 70 cm etter en kort formiddagstur før vi reiste hjem i dag.

 

Kent

 

 

 

 


 

 

 

 

                                                      5 sept ---

Grattis, grattis gamla travhäst !

Man måste väl ha gullhår ialla ändar för att dra hem 1,2 millioner på en
skraplott.
Drammens-travet klarade av det och nu vill han köpa sig en ny båt och börja trolla igen.
Bara för oss att gratta och lyfta på hatten _______________________

 

 

Dalbergså !
Jag får påminna alla trollare att det är först 15 sept att gästbryggan är öppen for oss . De som har fått lov av Bertil att komma lite tidigare får inte lägga sig på raksträckan av gästbryggan, den är reserverat för stora segelbåtar, kustvakten osv.
De som låg där igår blev flyttad till ovan- eller nedsidan, när en stor segelbåt kom in.  (djup köl)
Även efter 15 sept får inga båtar vid "raksträckan " vara låsta.
 

 


 

 

                                                       3 sept ---

Image may contain: tree, sky, plant, cloud, outdoor and nature En massa skog i Norrland !

Ingen älg, ingen Alban och ingen Munk.
Hoppas det kommer ett foto snart där Alban biter en stor älg i röva.

 

 

 

 


 

 

Vidars fiske

                                                       1 sept ---

 

Full pott i dag, med 6.4 kilos i topp.

 

Mvh Kent 

 

----------------------

 


 

 

                 27 aug  ---

En öring på 62 cm i dag+et par gjedder..

 

Kent

----------------

 

 

 


 

                     27 aug  ---

1 godkjent idag 👍

Kringler

------

En "stående" Erling i bild, normalt är han fotad liggande på durken i båten, --- lider av en mycket dålig rygg.

 

-----------------

 

 


 

 

 

                      27 aug  ---

 

Ble en ørret på 7kg og 5 for små i går.

I dag ble det 3 for små.

Mvh laffen 

 

 

Görgen med lien !

Görgen var i Dalbergså och hade ordnat med en lie på 5m så han kunde röja vid rampen.
Hoppas han lämnade lien så vi kan ta än mera.
Ett hattlyft för sådana som gör nytta utan at bli bett om det.

 

 


 

Vidars fiske

 

                       26 aug  ---


El -djuprigg

Hei Einar kan du legge ut en Cannon djuprigg, elektrisk st5,  brukt to ganger, for nkr 4500.
Mulig det følger med ett par lodd også.
Mvh dr.travet       tel  +47 97184577

-----------

Storstadsbesök
för mej och Lill-gossen igår.
Inga trollare att se, men det var inte därför att jag sökte Åmål, jag hade fått läcka i avgas-systemet och då är det bra att ha en Mersa- doktor att ty till.
Det var inga fel på på mina avgas-dämpare, det var hela lådan till motorns insugs-rör som hade lossat i ena sidan.
Vad göra kl 19 på kvällen ? Bra då att ha en doktor att gå till, lite svets i formpressad tunnplåt, motorn blev som ny i ljudet, men jag fick ingen långtidsgaranti för hållbarheten.

-------------

 


 

Laffen
med dagens öring.

 

 

 

 

 


 

                     24 aug  ----

 

Öring-Jens

med dagens fångst, stor nog för dagens middag.

------------------

 

 

 


 

     

 

Premiär på Vänerfilmen- En film om fiskar och fiske i Vänern.

 

Sportfiskarna har inom ett Leaderprojekt gjort en film om fiskar och fiske i Vänern med fokus på laxen. Här visas bland annat laxens väg från och till älvarna samt sportfiske och yrkesfiske i Vänern. Filmen har gjorts i samverkan med FishEco och Igelkottfilm.

 

Filmen kommer premiärvisas under Vänerveckans invigning i Vänersborg lördag 24 augusti.

 

Tid:                13.00

Plats:             Bibliotekets hörsal, Vänersborg

 

Den 31 augusti kommer filmen visas under Sportfiskarnas arrangemang ”Harrens dag och 100-års jubileum” som går vid Sportfiskarnas kontor vid Klarälven i Forshaga.

 

Tid:                13.00

Plats:             Forshagaforsens camping och sportfiskecenter, Forshaga

 

Välkomna!

 

 

 

 


 

                          19 aug  ----

Alban
heter han om jag kommer ihåg rätt, han skall nu vara med Munken norrut och jaga älg.
, stilig karl.
Det var denna bamsing som fick Mike att bli lite blek om nosen när han ville leka.

Trassel ?
Jodå, han finns redan där uppe i skogarna,
---- han jagar björn.----

-------

 

 


 

 


                     20 aug  ----
 

Lappia-Jorma kom till Mellerud igår, inget fiske bara på besök. Han kunde berätta att båda hans trollingkompissar ligger uppe i Norrland och drar fina öringar.

Om 10 dagar drar Munken också norrut, då för att jaga älg med nya hunden, en hund som just han varit på utställning och fått sin premie.

------------------

 


 

 

Vidars fiske

 

                        19 aug  ----

Inga mer våffla i Dalbergså för iår. Carina tog sin sista helg i köket , packade och drog hem.
Bara för oss att tacka för denna sommarn.

Lise på Persgården skickade mig 6 mail igår. Alla var på arabiska. Ett skämt ??????????

--------------------

 

 

 


 

                           10 aug  ----

Gädd-Jens
med 2 fina öringar på en förmiddag.
Namnet är här mycket missvisande enl bilden.
Dags nu för Jens att skicka mig mail  med foto på  alla gäddor som Laffen tar.
Jag lovar dig Jens att det fotot skall bli extra stort. ---- så även nya namnet.

 

 

----------------

 


 

 

  Lappia-Jorma med ny husvagn.
Han kom in i Dalbergså just när jag var på väg ut.
Snart kommer han med båten också, for nu som pensionär skall det bli mera fiske.

--------------

Dalsland godaste våffler ?
Ett gäng Karlstads-bor kommer in på kafeet i Dalbergså och beställer 4 sådana.
Jag hörde dom och frågade var de hade fått detta från.
_ Jodå, en vän av oss läste detta på internät.
_ Jaha, då är det jag som är reklam-agenten.

Detta var extra trevliga folk, så jag gav dom receptet, nåt jag hade lovat kafe-Carina att inte yttra mig om.
De fick det muntligt , men den ena hade pennan framme och skrev på servetten.

------------------

Lill-Mike i svampskogen med mamma.
Här hittade de en kulle med röd-ljung, nåt som knappast finns på Fillipinerna. Fotot.

5,6 kg kantareller blev det också denna dag .
Mamma fick 560 kr när hon solgte dom i Dalbergå, men då blev det liv i Mike som redan har blivit en vaken affärsman, ----
_ Skall inte jag få halva summan, --- jag plockade jag också ?

Mike i Ljung-skogen och sedan Våffel-Carina med en gosse som älskar hennes våfflor.

-----------------------

 


 

 


                              10 aug  ----

 

Dalbergså !

Dragspel-stämma i Hjo denna helgen. Detta gjorde campen nästan folktomt, även Carina på kafeet , med sin dräng stack till Hjo och lämnade serveringen till barn och barnbarn.
(De klarade sig bra.)

---------------

Solfrid ,   ... Skicka alla foto på e-mail,  ( ett och ett.)

einar@trollingensmecka.se


 

Vidars fiske


 

                                 6 aug  ----

Gårdagens besök och lek med Munkens nya älghund blev många kilo för mycket för Lill-Mike. När han la sina tassar och 27 kg på Mikes axlar och lekfullt slickade han runt hela ansiktet blev Mike mera rädd än glad för en ny lek-kompis.
Här får Mike (21 kg) växa till sig några kilo.

Hemvägen tog vi över Hedekas där jag för många år sedan fotade min son vid foten av minnes-stenen av kung Sverres kröning. Här fick jag ett foto av Micael igår , här står han på samma plats som hans pappa en gång i tiden. Den gången arr. det årligt ett Vikinga-gille här, men det tog slut efter en tragisk olycka med en vikinga-pil som traff en liten flicka.

Platsen där kröningsstenen står heter Sörbo strax söder i Hedekas. Här i närheten ligger Andreas-gården där min tipp-oldefar Peter Jonsson är född på 1700-talet.
Denna Peter blev stamfar till namnet Petersson, senare Pettersen för en del.

Enligt "MyHeritage" har jag en hög pysslingar/sysslingar i Skåne/Halland/Norrland och Öland, plus en stor del i Norge, USA och Australien.
Roligt att forska lite i släkten med MyHeritage.

 

 


 

                                     5 aug  ----

Lång dag  i Uddevalla som blev avslutad med ett Munkbesök i Munkedals Torreby.
Väl inne i Munkedal kvicknar Lill-Mike till:
_ Nu vet jag varför det heter Munkedal, ---- det är för att här bor "Munken".

Fullt så känd är nå inte Munken så han får en hel kommun uppkallad efter sig., Men han har en  dröm om att bli det, ---- vänta bara tills nya älghunden Alban blir ett halvår äldre, ---- då skall den gå till topps.
Mera om detta i morgon.

God natt !

-------

 

 

 


 

             3 aug  ----

 

Endast en trollare idag i Dalbergså.

Det var Laffen , men inte för att fiska, bara bada med Lill-Fina och en lek-kamrat.

 

 


 


             2 aug  ----

 

Jag har själv haft en sådan båt under min första tid i Göteborg 1964, en specialbeställning som var ca 1 m längre, mahogny med en 60 hk Willys Overlandmotor. Den var mycket törstig, men drog ifrån de flesta i Göteborgs skärgård när jag gav bottengas.
Vår Tompa från Landskrona (Team Siesta) känner sig nu lite för gammal för renovering och vill nu göra sig av med veteranen.

 

Tel 070 4967687.

 

                           23 april ---

Martin Gaertner och Laffen var de ända som gick ut från Dalbergså, och Martin fick nog efter en förmiddag utan nåt i baljan.
Laffen var också tidigt iland, ---- ingen rapport än.

--------------

2 bomhugg og 1 laks under mål på 9 timer. Mvh laffen og ulefossThomas 😛 😛 

--------------

 

 

 


 

                                  23 april ---

En stor dag ----
för Flyt,   --- verkligen "flyt" eftersom han landade 4 fiskar på en timme, kom tidigt iland med full pott, packade och åkte hem.
Munken hade också "flyt" , full pott med en nära 10 kg i topp.

-----

En laks på 4,2 kg idag. Fjørhanen søker nå nordover i sjøen for å komme ut av 'formsvackan'. Kommer tilbake når selvtilliten er gjenopprettet. Grattis til Arthur som var helt rå idag!

Fjörhanen ( som drar till kristinehamn 1 vecka)

------------

Det ble en laks idag. 7.5kg.

 Mvh Rene’
---------------------

Gertner kom iland med 4 kilos, ...... så även igår.

--------------------

 

 

Laks 4 kg i dag
mvh Thomas og Laffen
Likt förra resan så blev det åter full pott på Munken, toppad med en bamsing på 9,6 kg.
Det rekkte med 1 times fiske for full pott idag.. 2 stk på 6.5 og 1 på 4.5. +1ørret på 60cm i retur..

Mvh Arthur Team Flyt 

Hejsan Einar.

Bra fiske idag men ingen stor fisk. Men 3 godkända 1 vildlax på ca 65cm och 3 för små.
Mvh Team AJÖ.

 

 

---------------------------------

 

 


 

  

Vidars fiske

 

                                 22 april ---

Blev två med iland största 10.66 kg, sen klantade jag bort en ca: 7 kg lax i håven 🙈😂 blev även en för liten 🐟🎣

 

//Blåman 

 

UlefossThomas slo til igjen 88cm og 10kg +en ørret på 65cm på ettermiddagen. Mvh laffen og ulefossThomas

Hei Einar. 

 

Det ble en eftastur i dag 2stk på 5.5kg og 6 kg. 3stk for små. 😆🐟 
Mvh Arthur Team Flyt 

 

En gk lax på 6,4 kg idag.

Mvh Fjørhanen. Macker

 

 


 

                   21 april ---

                          

Munken !

Tidigt uppe, körde långt, full pott. Det blev dyra fiskar, nåt han märkte på bensintanken när han klappade till kaj.
Full pott ! --- då får det kosta.

Två av Dalbergså -båtarna körde tomt, den ena hade inte ett napp på hela dagen.

-------

Ful fisk ?
Finnarna i Röda stugan kallade mig ned sent igår kväll för att titta på en fisk som var svart i fisk-köttet. Ingen runt rensbordet hade sett makan till sjuk fisk. Jag fick fisken med mig hem, den ligger nu i frysen ifall "Micke på verket" har nån expert som vill ta några prov. Tyvärr fisk jag inte med mig inmaten, men båda fileerna, ryggrad och huvud har jag.

 


 

                                            20 april ---

Lax 4,9kg och 2st 61cm retur + några små till☀️☀️☀
Lappia-Jorma

Tog en kvällstur i fin vädret, som resulterade i en lax på 6.2 kg, ett bomhugg och en grönsak 😎🐟🎣

 

//Blåman 

---------

Blåman hade chefen med denna gång.

Obs: fiskens längd.

 

En laks på 5.1 kg idag på et blikkstille Vänern.

Mvh Gunders

 

 

 


 

Vidars fiske


 19 april ---

 

   Jag missade Holtan igår . Det går så Holtan när du inte skickar rapporten på E-mail.
En 6 kilos med iland trots 6 kontakter 

--------------                       

En lax på 9,1 kg

Jorma

Litt trøgt for oss idag 🙈🙈

Kringler

 

 

-----------------------------------------------

Flaskan är packad i Skydt-bilen, är här inom 14 dagar.

Det samma gäller löjskallarna från Jackpot .Han kommer till Dalbergså för att fiska om 2-4 veckar och har då sakerna med sig.

-----------------

Blev full pott med 3 öringar med iland och 2 laxar i retur på vardera 61 cm i ett strålande väder 🎣🐟😎😎

Blåman

 

-------------------

Ble en ørret på 6 kg, en villaks og noen undermålere idag.

Mvh Gunders

 

En öring på 5.8kg och en lax på 5.2kg. Och en tappad lax.

Mvh Anders.

Hei igjen. Ble 2 lakser i dag 6.2kg og 5.1kg.

mvh laffen. God påske. 

1 napp og en laks på 9.01. Ny rekord for dekksdama Tove.

 

Tove og Kjell

 

 

------------------------

 


 

                                 18 april ---

Hei på deg gamle nisse😉😉ble 2 fine lakser på morgenkvisten, 9.2kg i topp.

Mvh laffen 

Fikk 3 stk idag 🐥🐥

Kringler

 

(En påpälsad Erling i bild.)

 

Mandag:Kent 1 öring på 80 cm

Ivar: villaks 8 KG

Arne: Laks 6.1KG

 

Tirsdag: Kent laks 7.8KG

Arne kjørte tomt, mens Ivar var på land.. 

 

-------------------

 


 

                                   17 april ---

Holtan och Svensen m/familjer kom igår kväll. De stannar över halva Påsken, alla drömmer om ledning i Silverlaxen nu när det en period med bara  storfisk att få.

--------------------------

Martin Gaertner !

Jag missade att han var ute i förrgår.
En 6 kilos med iland.

--------------------------------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                                    16 april ---
 

Høtten og Bøstakken. 9.6 og 4.4 kg. Begge tatt på wobbler

 

Kjell

 

Ett hugg och en lax på 9.24 kg i fin vädret 😎🎣

 

Lev väl// Blåman 

 

Hei Einar. 

Fisket 4 timer i dag 1 napp som resulterte i 1 laks på 6 kg 😊

Mvh Arthur Team Flyt 

 

Blei 2 godkjente idag

Kringler

 

Hei Einar! 

Ble en laks på 10.47 kg på oss idag, i tillegg til en undermåler og en gjedde.

 

Mvh Gunders 

-----------

Fel på fisken ?
Nej då, men fel på den som håller fisken:
Skicka nytt foto med en snygg fin dam då tror jag fisken växer ut i full längd.
Einar

Morn Pettersen 

 

4 godkjente i dag. 3.7-5-5.5 og 8.8 kg på topp. Fantastisk dag og ny rekord for dekksdama. Låååja er ikke å kimse av.

 

Lev vel

 

Tove og Kjell 

 

 

 


 

                                        15 april ---

Ny 1000-klubbare.

Ragnar Björndal

                              

---------------------------------

--

 


      next